Yunet
 

Sport

Tomislav Đuretić – 30 godina uspešnog rada kao košarkaški trener

TV Bačka Palanka • Redakcija TV Bačka Palanka • 12. februar 2024. • 00:00 •

Tomislav Đuretić – 30 godina uspešnog rada kao košarkaški trener

Tomislav Đuretić je ostvario značajan jubilej u svojoj karijeri kao košarkaški trener – trideset godina uspešnog rada. Njegov put ka uspehu počeo je još dok je bio student, kada su profesori na fakultetu primetili njegov talenat za trenerski posao. Preporučili su ga da radi u KK „Sports World“ u Novom Sadu, gde je brzo pokazao svoje sposobnosti vođenjem selekcije do brojnih prvih mesta.

Njegovi dobri rezultati, profesionalnost, posvećenost i ljubav prema košarci ključni su faktori u njegovoj karijeri. To ga je preporučilo da postane pomoćni trener u mlađim selekcijama KSV generacije 1983. Nakon toga, napredovao je i postao prvi trener u mlađim selekcijama KSV za generaciju 1990. Od 2005. godine, imenovan je za regionalnog stručnog saradnika mlađih muških kategorija Košarkaškog saveza Srbije za Vojvodinu.

Kroz reprezentativne kampove i treninge koje je organizovao, mnogi košarkaši su prošli pod vođstvom Tomislava Đuretića, uključujući i reprezentativce Srbije. On kontinuirano teži da se usavršava kao trener i proširi svoje znanje. Kao posvećen trener, isto tako očekuje posvećenost od svojih igrača, tražeći od njih da daju maksimum u svakom smislu i da pronađu način da izvrše svoje zadatke.

Radom kao trener u KK „Feniks“ i koordinator mlađih selekcija KSV, Tomislav Đuretić nastavlja da niže uspehe i nada se da će kroz njegove trenerske procese proći još mnogi budući proslavljeni košarkaši.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena