Yunet
 

Sport

Dominantne pobede pionira i mlađih pionira Feniksa u novim utakmicama

TV Bačka Palanka • Redakcija TV Bačka Palanka • 19. mart 2024. • 00:00 •

Dominantne pobede pionira i mlađih pionira Feniksa u novim utakmicama

Pioniri 2009. godine su dočekali ekipu KK „Joker“ iz Sombora. Ova generacija je odigrala jednu od boljih utakmica ove sezone, iako je protivnik pre početka meča bio favorit.

Od samog starta odlična odbrana donela je sigurnost u napadu, pa je Feniks vodio sa 25:12 posle prvog perioda. Odlična igra je nastavljena i u prvom delu drugog perioda, u kom je razlika narasla na velikih 39:19. Tada dolazi do malog pada u igri i gosti uspevaju da do poluvremena smanje prednost na 47:35. Veoma brzo igrači Feniksa vraćaju svoju igru iz prvog perioda, pa povećavaju prednost na 71:50.

U poslednjem periodu se igralo koš za koš. Takva igra je odgovarala Feniksu, nisu dozvoljavali gostima da smanje prednost i pobeđuju sa 85:67.

Mlađipioniri 2011. godine su dočekali ekipu KK „NS Basket07“ iz Novog Sada. Od samog početka se vodila čvrsta borba. Gostujuća ekipa je nametnula stil igre sa puno kontakta, gde su u nekim situacijama prelazili i granice dozvoljenog.

Ipak, i u takvoj situaciji domaćini su uspeli da se snađu i povedu sa 19:16. Takav stil igre se nastavio i u drugom periodu. Koševi su postizani teško, ipak se Feniks opet bolje snalazi pa povećava prednost na 32:23.

U nastavku, gosti ipak uz takav stil igre uspevaju minimalno da smanje prednost na 41:36. Kad su u poslednjem periodu igrači Feniksa našli način da igraju protiv takvog načina odbrane, uspeli su i da povećaju svoju prednost i pobede sa 66:47.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena