Yunet
 

Turizam

Turistička ponuda Bačke Palanke na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu

TV Bačka Palanka • Redakcija TV Bačka Palanka • 22. februar 2024. • 00:00 •

Turistička ponuda Bačke Palanke na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu

Foto: RTV Bap

Turistička organizacija Vojvodine (TOV) će pokrajinsku turističku ponudu na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu predstaviti zajedno sa šest turističkih organizacija, Bačke Topole, Stare Pazove, Sremske Mitrovice, Bečeja, Bačkog Petrovca i Bačke Palanke, objavila je TOV i navela da će akcenat biti na manifestacijama koje se očekuju ovog proleća.

Najznačajnija manifestacija koju organizuje TOV jeste Fruškogorska vinska šetnja Fruška walk and wine 2024, a biće održana 8. juna u Irigu, kada će ljubitelji vina i aktivnog odmora, moći da uživaju u svojevrsnoj hedonističkoj šetnji kroz fruškogorske vinograde.

Osim predstavljanja turističke ponude, na štandu Turističke organizacije Vojvodine biće upriličen bogat program, pa će u petak, 23. februara biti održana prezentacija projekta: „Iskustveni turizam: veštine i marketing“, gde će biti predstavljen projekat koji se fokusira na iskustveni turizam, integrišući principe održivosti u turizmu i prednosti javno-privatnog partnerstva.

U petak će biti predstavljen i projekat i dugometražni film Na dnu panonskog mora, u kome su prikazana mesta, ljudi, gastronomija, vinska kultura, istorijsko nasleđe, multikulturalnost, multikonfesionalnost, arhitektura predeli, istorija, umetnost, živi svet i priroda Vojvodine.

Istoga dana biće organizovana i prezentacija Kongresa Kulinarske federacije Srbije „Gastronomske manifestacije Balkana – značaj i mogućnosti“ koji će se 23. i 24. marta održati u Sremskim Karlovcima.

Reč je o manifestaciji koja će okupiti organizatore najuspešnijih gastronomskih manifestacija na Balkanu a učestvovaće predstavnici poznatih gastronomskih manifestacija iz Vojvodine, cele Srbije, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Crne Gore.

U subotu, 24. februara biće predstavljena Fruškogorska vinska šetnja Fruška walk and wine 2024 i fruškogorskih vina uz vinske zalogaje.

 

Izvor: Turistička organizacija opštine Bačka Palanka

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena