instagram
 
instagram

Kultura

Ravno Selo Film Festival od 27. do 30. juna

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 24. jun 2024. • 13:26 •

Ravno Selo Film Festival od 27. do 30. juna

Ravno Selo Film Festival biće održan ove godine od 27. do 30. juna. Festival je orijentisan ka mladima i predstavlja međunarodni festival za reditelje prvog ili drugog filma. U glavnom programu festivala ove godine će biti prikazano 12 dugometražnih igranih fimova, po izboru gostujućeg selektora Dragana Jeličić.

Glavni festivalski program će u četvrtak, 27. juna u 21.00 čas, otvoriti film “Pokidan” rediteljke Suzane Purković, nastao po motivima autobiografije “Ovo sam ja” pevača Ace Lukasa.

U petak, 28. juna, na programu su četiri ostvarenja. U 17 časova biće prikazan film “Borba petlova” tursko-iranskog reditelja Madžida Panahija, o nekada uspešnom turskom ratnom fotografu čiji je život u haosu, dve godine nakon bekstva iz zatvora ISIS-a u Mosulu. Od 19 časova publika će moći da pogleda ostvarenje “Ekskurzija” bosanskohercegovačke rediteljke Une Gunjak, o tinejdžerki iz Sarajeva koja se upliće u sopstvene laži, nakon što je tokom igre “istina ili izazov” tvrdila da je imala prve seksualne odnose. Akcioni film “Poslednji strelac” Darka Nikolića, sa Nenadom Jezdićem u glavnoj ulozi, na programu je 21 čas, dok program prvog festivalskog dana u 23 časa zatvara američki film “Prošli životi” rediteljke Selin Song, čija priča prati dvoje veoma povezanih prijatelja iz detinjstva koji se razdvajaju nakon što jedno od njih odlazi iz zemlje.

Trećeg dana festivala, u subotu 29. juna, publika će od 17 časova moći da pogleda film „Mammalia“ rumunskog reditelja Sebastijana Mihajleskua, u kome glavni junak otkriva svet čudnih rituala i uznemirujućih zajednica, dok se zamagljuju granice između realnosti i nadrealnog. U 19 časova na programu je američki film “Hiljadu i jedan” u režiji A.V. Rokvela, u kome pratimo nezadovoljnu i slobodnu Inez koja kidnapuje svog šestogodišnjeg sina Terija iz hraniteljske porodice. U filmu “Sveta obitelj” hrvatske rediteljke Vlatke Vorkapić (21 čas) nadničarka Jana upada u zamke laži, mračne požude, tradicionalizma i devijatne pobožnosti u seoskoj sredini. Program trećeg dana festivala u 23časa zatvara britanski fim “Odabrano društvo” rediteljke Nide Manzur, čija glavna junakinja Rija Kan veruje da mora da spasi svoju stariju sestru Lenu od predstojećeg braka.

Poslednjeg festivalskog dana, u nedelju 30. juna, publika Ravno Selo film festivala će moći da pogleda tri filma. Od 17 časova na programu je „1984“ Dijane Ringo, finsko-ruski naučno-fantastični film koji pruža svež pogled na čuveni istoimeni roman Džordža Orvela. Film „Samo kad se smijem“ Vanje Juranić, o domaćici u samo naizgled idiličnom braku na obali Jadrana, na programu je u 19.15 časova, dok festival u 21 čas zatvara bioskopski hit „Nedelja“ Nemanje Ćeranića i Miloša Radunovića o čuvenom pevaču narodne muzike Džeju Ramadanovskom.

Festival se održava uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, Ministarstva kulture Republike Srbije, opštine Vrbas i producentske kuće Zillion film.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Budi human - Helena