instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Društvo

Očekuje se rekonstrukcija zgrade Osnovnog suda u Bečeju

TV Bečej • Zorana Ljubojev • 22. april 2024. • 09:47 •

Očekuje se rekonstrukcija zgrade Osnovnog suda u Bečeju

Krajem prošle godine sudija Osnovnog suda u Bečeju Arpad Buču imenovan je na funkciju predsednika tog pravosudnog organa na osnovu odluke Visokog saveta sudstva.

Takođe, krajem godine povećan je i broj sudija, pa tako Osnovni sud u Bečeju sa sudskom jedinicom u Novom Bečeju broji ukupno osam sudija. Usled tog povećanja javila se potreba za dodatnim zapošljavanjem, a prema rečima predsednika Arpada Bučua nedostaju tri osobe na pozicijama sekretara suda, zapisničara i informatičara, te je kadrovskim planom za ovu godinu predviđeno povećanje broja zaposlenih, te rukovodstvo radi na tome da se sistematizacija ove institucije uskladi sa njenim stvarnim potrebama.

Zgrada Osnovnog suda u Bečeju datira još iz 1905. godine i poslednji put je renovirana 1983. godine. Nažalost, usled zuba vremena fasada ovog velelepnog zdanja počela je da se urušava, zbog čega je trotoar ispred zgrade bio ograđen. Kako je objekat u vlasništvu Ministarstva pravde, ono treba da opredeli sredstva za njegovu rekonstrukciju, što bi trebalo da bude učinjeno ove i sledeće godine, kazao je Buču.

Ipak, kako bi delimično obezbedio zgradu i sprečio da urušavanje njene fasade povredi prolaznike, Osnovni sud u Bečeju je tražio vanredna sredstva od resornog ministarstva u visini od oko 160.000 dinara za uklanjanje rizičnih delova fasade. Pored toga, sređena je arhiva suda za šta je Ministarstvo opredelilo 890.000 dinara, a što su zaposleni radili van radnog vremena i vikendom.

Ujedno u zgradi je urađen pregled električnih instalacija u cilju podizanja bezbednosti na radu zaposlenih i stranaka, rekao je predsednik suda i dodao da će od resornog ministarstva tražiti povećanje sredstava za opremanje, jer nakon povećanja broja suda nemaju dovoljan broj opremljenih prostorija za rad.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Pregled vesti
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena