instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Društvo

Na vreme planirati zamenu ličnih dokumenata

TV Bečej • Zorana Ljubojev • 30. april 2024. • 08:37 •

Na vreme planirati zamenu ličnih dokumenata kapetan policije Suzana Banović, rukovodilac Grupe za upravne poslove u Policijskoj stanici Bečej

Polako se bliži sezona godišnjih odmora, a ukoliko građani planiraju putovanje u inostranstvo, neophodno je da imaju važeću putnu ispravu.

Pored toga, u pojedine zemlje okruženja moguće je ući samo sa ličnom kartom, a ove godine ističe rok važenja prvim biometrijskim dokumentima, zbog čega je došlo vreme kada je potrebno zameniti lične karte koje su izdate 2014. godine, odnosno kojima ističe rok važenja od 10 godina.

Kada je reč o zakazivanju termina za izradu pasoša, građani mogu lično doći u Policijsku stanicu i obratiti se na šalteru broj 2, zatim mogu pozvati telefonom lokal 123, kao i zatražiti termin preko portala eUprava.

Zahtev je moguće podneti i pre tog roka, ali u tom slučaju plaća se taksa u visini od 4.200 dinara. Zahtev za izdavanje putne isprave maloletnom licu podnosi jedan od roditelja, uz pismenu saglasnost drugog roditelja. Pored regularnog zahteva, moguće je zatražiti i hitno izdavanje pasoša.

U slučaju gubitka ličnih dokumenata, građani treba da se obrate Policijskoj stanici Bečej. Ukoliko je reč o putnim ispravama, građani mogu biti prekršajno odgovorni ukoliko se bez odlaganja ne jave nadležnoj policijskoj stanici radi prijave gubitka.

Policijska stanica Bečej sa građanima radi u periodu od 8 do 13.30. Ipak, u dosadašnjoj praksi se pokazalo da se radno vreme šaltera ove institucije prilagođava u skladu sa potrebama i zahtevima građana, te se ne retko dešava da zbog povećanog priliva zahteva bude produženo vreme rada sa strankama.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Pregled vesti
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena