instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Kultura

Svečano zaokružen 57. „KMV” u Bečeju

TV Bečej • Agota Varga • 30. april 2024. • 07:26 •

Svečano zaokružen 57. „KMV” u Bečeju

U Gradskom pozorištu Bečej po 57. put održano je „Umetničko takmičenje srednjoškolaca”, („KMV”) na kojem je više od 80 učenika iz cele Vojvodine stalo pred žiri u kategorijama umetnosti govora i književnosti. Manifestacija je završena gala-predstavom, kao i predstavljanjem najboljih učesnika.

Trodnevno Umetničko takmičenje srednjoškolaca obuhvatilo je radionice, okrugle stolove i bogate muzičko-zabavne programe u večernjim satima.

Ovogodišnji „ KMV” karakterisala je ogromna radost, mnoštvo aplauza i masovno učešće, ocenio je Tamaš Olah, glavni koordinator Organizacionog odbora manifestacije.

Oršolja Bakoš, učenica trećeg razreda Ekonomsko-trgovinske škole u Bečeju, koja dolazi iz Temerina, je za ovo takmičenje odabrala etnografski konkurs zbog, kako kaže, istorijskih priča svoje prabake.

Umetničko takmičenje srednjoškolaca ušlo je u svoju 57. godinu, što je izuzetno važno za mađarsku zajednicu u Vojvodini, zbog čega je Nacionalni savet mađarske nacionalne manjine ovaj događaj proglasio od izuzetnog značaja, istakao je član Izvršnog odbora saveta zadužen za kulturu, Rihard Huđik.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Pregled vesti
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena