instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Društvo

Ne jenjava takmičarski duh ni u trećoj dobi

TV Bečej • Vukašin Ljubojev • 6. jun 2024. • 10:31 •

Ne jenjava takmičarski duh ni u trećoj dobi

Nakon kraće pauze izazvane pandemijom, Gerontološki centar u Bečeju ponovo je bio domaćin tradicionalnog „Sportskog dana“, u kojem su učešće uzeli svi korisnici iz bečejskih objekata ali i gosti iz okolnih mesta.

Sportska nadmetanja poput pikada, izvođenja slobodnih bacanja, trke kolicima i mnoge druge, samo su neke od disciplina u kojima su se naši sugrađani i gosti iz okolnih mesta nametali. Međutim, ono što je pored takmičenja cilj ovog događaja jeste druženje i upoznavanje.

Sugrađane u trećoj dobi - korisnike Gerontološkog centra očekuje proslava slave ove ustanove, dok se priprema bogat i raznovrstan program nakon leta.

Podsetimo Gerontološki centar Bečej broji blizu 160 korisnika, oko dvadeset u centru grada sa jednokrevetnim i dvokrevetnim sobama, gde svaka soba ima predsoblje, sanitarnu prostoriju i balkon. U domu "Hajdu Jožef i Kučera-Hajdu Rozalija" u Bačkom Petrovom Selu u dve zgrade gde postoje dvokrevetne sobe, sa ukupno 30 mesta, i najveći, odnosno centralni objekat koji broji preko stotinu korisnika raspoređenih u tri odeljenja.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Pregled vesti
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena