instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Izbori

Uz stazu u planu i rasveta na solarno napajanje

TV Bečej • Zorana Ljubojev • 9. maj 2024. • 13:30 •

Uz stazu u planu i rasveta na solarno napajanje

Meštani Bačkog Gradišta i svi koji posete ovo naseljeno mesto uskoro će moći da do parka prirode Stara Tisa i Bisernog ostrva stignu koristeći novoizgrađenu pešačko-biciklističku stazu.

Radovi su završnoj fazi, a vrednost ove investicije, koja obuhvata izgradnju staze u dužini od oko 1.400 metara, iznosi oko 58 miliona dinara, a finansirana je iz budžeta Pokrajinskog sekretarijata za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj u visini od oko 42,6 miliona dinara i lokalne kase u iznosu od oko 15 miliona dinara.

Duž staze na nekoliko mesta postavljene su klupe i kante za otpatke, a u planu je da u narednom periodu na ovoj deonici bude izgrađena javna rasveta na solarno napajanje, za šta će lokalna samouprava pripremiti projekat i sredstva zatražiti od viših nivoa vlasti, uz obezbeđivanje sopstvenog učešća.

Na jesen je planirana sadnja stabala i uređenje zelenih površina duž staze, rekao je dr Radojević i dodao da će se realizacijom ovog projekta, osim podizanja bezbednosti u saobraćaju, doprineti i turističkom razvoju opštine Bečej, budući da je park prirode “Stara Tisa” lokalitet od posebnog značaja u tom kontekstu.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Pregled vesti
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena