instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Društvo

„Gastro Tisa” od ove godine međunarodnog karaktera

TV Bečej • Zorana Ljubojev • 8. maj 2024. • 08:17 •

„Gastro Tisa” od ove godine međunarodnog karaktera

Organizacija gluvih i nagluvih Bečej uveliko priprema manifestaciju „Gastro Tisa 2024“, koja će biti održana 29. juna na obali Tise u Bečeju.

Učesnici manifestacije imaće priliku da se takmiče u pecanju i kuvanju riblje čorbe, a ovo tradicionalno druženje dodatno će dobiti na značaju jer će po prvi put prevazići granice naše zemlje, objasnio je sekretar Organizacije gluvih i nagluvih Bečej, Jovan Vujkov gostujući u emisiji „Bečejski ugao“.

Nedavno je završena obuka za sporazumevanje znakovnim jezikom, koju je organizovao Savet za zdravlje opštine Bečej sa ciljem da utiče na smanjenje barijere u komunikaciji i najpre obuči zaposlene u javnom sektoru koji rade na šalterima.

Organizacija gluvih i nagluvih Bečej osnovana je 14. marta 2000. godine sa ciljem da okupi osobe oštećenog sluha i pruži im različite vidove podrške, kao i da im omogući da se druže i integrišu u lokalnu zajednicu, ističući njihove potrebe i prioritete.

Opširnije o ovoj organizaciji, predstojećoj manifestaciji „Gastro Tisa 2024“, kao i o specifičnostima znakovnog jezika saznajte u emisiji „Bečejski ugao“  večeras sa početkom u 20 časova na našem programu.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Pregled vesti
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena