instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Društvo

Dobermani iz Srbije u samom svetskom vrhu

TV Bečej • Zorana Ljubojev • 7. maj 2024. • 09:26 •

Dobermani iz Srbije u samom svetskom vrhu

Šesti Doberman šampion kup okupio je 240 pasa te rase iz različitih evropskih zemalja, koji su se takmičili na terenima kompanije „MGM plamen“ u Bečeju, a u organizaciji odgajivačnice „Angel of Shaytan“.

Ove godine ljubitelji i poštovaoci dobermana imali su prilike da uživaju u trodnevnom programu koji su organizatori pripremili sa ciljem da, osim isticanja lepote i gracioznosti ove rase, steknu nova znanja u radu sa ovim psima.

Da je Srbija u samom vrhu kada je reč o uzgoju dobermana i njihovom kvalitetu govori i činjenica da je pas našeg sugrađanina Milana Matića 2021. godine osvojio titulu svetskog prvaka, a da je pre dve nedelje na svetskoj izložbi pasa u Zagrebu, doberman Harmonik Hajdi, Hana Nolizor odgajivača Zorana Popova iz Melenaca takođe osvojio titulu najlepšeg psa i svetskog prvaka.

Izložbu je svečano otvorio predsednik opštine Bečej dr Vuk Radojević.

Za najlepšeg psa izložbe proglašena je ženka Shaytan’s Angel Tara vlasnice Milene Laćarak iz Bečeja. Inače se na ovoj specijalki pojavilo petnaestak pasa iz opštine Bečej. Iako se godinama unazad beleži odlična posećenost ove izložbe, moguće je da će naredne godine broj pasa koji učestvuje biti u opadanju, jer od 2025. kupirani psi neće moći da se izlažu i to je odluka Međunarodne kinološke federacije (FCI).

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Pregled vesti
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena