Yunet
 

Društvo

Nizom edukativnih i zabavnih aktivnosti obeležena Dečja nedelja u obdaništu

TV Cink • Redakcija TV Cink • 8. oktobar 2021. • 14:07 •

Nizom edukativnih i zabavnih aktivnosti obeležena Dečja nedelja u obdaništu

Prve nedelje oktobra u školama i obdaništima širom Srbije obeležava se Dečja nedelja. Tokom trajanja ove nedelje u školama i obdaništima organizuje se niz edukativnih i zabavnih aktivnosti, a mališani iz predškolske ustanove „Srećno dete“ najviše su se obradovali maskenbalu. Uz pomoć vaspitačica i roditelja izradili su svoje kostime, a potom su na košarkaškom terenu u novokneževačkom parku ponosno prodefilovali i svoje kostime prikazali okupljenim roditeljima, bakama i dekama.

Prema rečima naše sagovornice, zamenice direktora PU “Srećno dete” Jasmine Savin, u toku nedelje deci se govori o njihovim pravima i obavezama, a svaki dan posvećen je nekoj zabavnoj aktivnosti. Tako je jedan dan bila priređena lutkarska predstava, sledeći je bio rezervisan za sportske aktivnosti, a mališani su učestvovali i u karaoke takmičenju.

Za slogan ovogodišnje Dečje nedelje izabrani su stihovi pesnika Ljubivoja Ršumovića „Dete je dete da ga volite i razumete“. Dečja nedelja se na našim prostorima obeležava od 1934. godine sa ciljem poboljšanja položaja deteta, čime se bave institucije, ustanove i udruženja, a veliki pomak na polju zaštite i prava dece na globalnom nivou učinjen je usvajanjem Konvencije o pravima deteta Ujedinjenih nacija 1989. godine.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

NOVI KNEŽEVAC Vreme
Fejsbuk

Budi human - Helena