Yunet
 

Društvo

Učenici iz Novog Kneževca i Sente organizovali predavanje o ekonomskim krizama

TV Cink • Radovan Nježić • 18. mart 2022. • 12:47 •

 Učenici iz Novog Kneževca i Sente organizovali predavanje o ekonomskim krizama

Učenici gimnazije i stručne škole „Dositej Obradović“ iz Novog Kneževca i Ekonomsko-trgovinske škole iz Sente organizovali su predavanje o ekonomskim krizama u sali biblioteke „Branislav Nušić“ u Novom Kneževcu. Đaci gimnazije i ekonomsko-trgovinske škole obradili su i prezentovali šest tema: Svetska bankarska kriza 1857. godine, „Crni petak“, Slom na Vol stritu, Ekonomska kriza 2008. godine, Svetska ekonomska kriza 2009. godine i Pad berze 2020. godine. Učenica Dunja Vilovski iz Sente je u svojoj prezentaciji navela da ekonomska globalizacija ima za cilj da uvede slobodno tržište sa jedinstvenom valutom.

Prema rečima profesorke Zorice Jolić tema je odbrana ne sluteći da se ceo svet ponovo nalazi na pomolu ekonomske krize, što je ovom predavanju dalo dodatno težinu i podstaklo učenike na razmišljanje.

Na kraju predavanja učenici su imali priliku da kroz kviz znanja pokažu koliko su zapamtili i naučili od prezentovanog gradiva. Saradnja sa Ekonomsko-trgovinskom školom iz Sente pomogla je da se ova tema obradi kvalitetnije kroz korelaciju stručnih predmeta, zaključila je profesorica Jolić.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

NOVI KNEŽEVAC Vreme
Fejsbuk

Budi human - Helena