Yunet
 

Društvo

Učenici Gimnazije i stručne škole “Dositej Obradović” nastavljaju da nižu uspehe

TV Cink • Redakcija TV Cink • 12. maj 2022. • 14:19 •

Učenici Gimnazije i stručne škole “Dositej Obradović” nastavljaju da nižu uspehe

Učenici Gimnazije i stručne škole „Dositej Obradović“ nastavljaju da nižu uspehe. Čak devetoro učenika ove škole učestvovaće na republičkom takmičenju iz biologije koje će biti održano na departmanu za biologiju Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu. Oni su plasman izborili na okružnom takmičenju u Kikindi, gde je od ukupno dvadesetpetoro učenika, među kojima su bili učenici nekoliko škola iz Kikinde i Sente, našu školu predstavljalo njih dvanaestoro.

Zbog reforme programa, a potom i zbog pandemije, nekoliko godina nisu bila organizovana takmičenja iz biologije. Kako je rekao nastavnik biologije Vladimir Mandić, ranijih godina se na takmičenje iz ovog predmeta prijavljivalo najviše petoro učenika, te mu je drago što se za ovu nauku ove godine opredelilo čak dvanaestoro učenika naše škole.

Ove školske godine učenici su izuzetno aktivni na takmičenjima, pa je tako škola imala predstavnike na republičkom takmičenju iz ugostiteljstva u Kragujevcu, saobraćaja u Nišu i hemije u Beogradu. Jedan učenik plasirao se na republičko takmičenje iz srpskog jezika i jezičke kulture koje će se održati u Tršiću, a jedna učenica na književnou olimpijadu u Sremskim Karlovcima. Pored toga, dva učenika novokneževačke škole bili su jedini u severnobanatskom okrugu koji su se sa opštinskog plasirali na okružni nivo takmičenja iz istorije.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

NOVI KNEŽEVAC Vreme
Fejsbuk

Budi human - Helena