Yunet
 

Društvo

Održano predavanje profesora dr Ranka Rajovića u Novom Kneževcu

TV Cink • Radovan Nježić • 14. mart 2024. • 12:46 •

Održano predavanje profesora dr Ranka Rajovića u Novom Kneževcu

Šef Katedre za neuronauke u vaspitanju i obrazovanju na Pedagoškom fakultetu u Kopru, Slovenija, profesor dr Ranko Rajović odžao je predavanje odnosno seminar za javnost u sali pozorišta u Novom Kneževcu. Novokneževačka publika imala je priliku da čuje koji je značaj igre za obrazovanje i vaspitanje deteta.  Kako je naglasio profesor dr Ranko Rajović, cilj ovog predavanja je bio pokazati roditeljima, učiteljima i vaspitačima da je učenje napamet besmisleno, odnosno da učenje putem igre daje najbolje rezultate.

Kako je istakao profesor Rajović, u u poslednjih dvadeset godina došlo je promena u razvoju mozga deteta, koje su posledica nedovoljne fizičke aktivnosti odnosno kretanja, te je neopohodno da u najranijem uzrastu detata roditelji, vaspitači i učitelji što više pospešuju kretanje deteta.

Prema podacima do koje je došao naš sagovornik 30% dece u Srbiji bude odbijeno za upis u prvi razred osnovne škole iz razloga što su nesposobni za školu, što je posledica nedovoljnog razvijanja mozga.

Organizator ovog predavanja bila je predškolska ustanova „Srećno dete“ iz Novog Kneževca, u okviru  dvodnevnog NTC seminara za zaposlene u ovoj ustanovi i roditelje i zainteresovano građanstvo.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

NOVI KNEŽEVAC Vreme
Fejsbuk

Budi human - Helena