Yunet
 

Kultura

Počeo je 18. festival kamerne muzike „Tisin cvet“

TV Cink • Redakcija TV Cink • 5. septembar 2022. • 14:03 •

Počeo je 18. festival kamerne muzike „Tisin cvet“

Počeo je festival kamerne muzike „Tisin cvet“, koji se već osamnaesti put održava u Sali  Narodne biblioteke „Branislav Nušić“. Na otvaranju festivala nastupila je violinistkinja Megumi Tešima Kalman,u klavirskoj pratnji Hilde Švan, a zajedno sa Milenom Radović na violončelu premijerno su izvele „Menuet za violinu i violončelo“ – kompoziciju osnivača festivala Aleksandra Vujića. Umetnički direktor festivala Svetozar Vujić Borski ovom prilikom novokneževčanima je čestitao punoletstvo festivala.

Druge večeri festivala mecosopran Dragana Popović uz klavirsku pratnju Dragane Anđelić Bunjac okupljenu publiku svojim repertoarom povela je na vožnju gondolama po venecijanskim kanalima. Kako je rekla ovom prilikom, u Novi Kneževac je dolazila još kao učenica muzičke škole, a na ovom festivalu je prvi put nastupila na poziv samog osnivača.

Čast da otvori festival imao je senćanski zavičajni istoričar Petar Terzić, odavši, tom prilikom, počast o svom prijatelju, kompozitoru Alaksandru Vujiću, koji je preminuo pre pet godina.

Festival kamerne muzikie „Tisin cvet“ trajaće do 23. septembra. Sledeći koncerti zakazani su za petak 17. septembar, kada će nastupiti trio „Pokret“ iz Beograda,  i subotu 18. septembar kada nastupa vilončelistkinja Irena Josifoska.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

NOVI KNEŽEVAC Vreme
Fejsbuk

Budi human - Helena