Yunet
 

Kultura

Trio “Pokret” Novokneževčanima ulepšao kišni dan

TV Cink • Redakcija TV Cink • 20. septembar 2022. • 13:49 •

Trio “Pokret” Novokneževčanima ulepšao kišni dan

Drugi vikend festivala kamerne muzike „Tisin cvet“ započet je nastupom tria „Pokret“ koji čine violinistkinja Madlen Stokić Vasiljević, pijanistkinja Maja Mihić i klarinetista Miloš Nikolić. Oni su na festivalu prvi put nastupili pre deset godina, kada su premijerno izveli kompoziciju koju je osnivač festivala Aleksandar Vujić napisao za njih, a koju su sada ponovo izveli.

Publika je ovom prilikom uživala u izvođenju Mocartovih, Šumanovih i Masneovih kompozicija, a mnogla je i da čuje kompozicije savremenih domaćih stvaralaca kao što su Ivan Brkljačić, Milana Stojadinović Milić i Aleksandar Vujić.

Prema rečima sagovornika, misija tria „Pokret“ je promocija savremenog stvaralaštva domaćih kompozitora. Kako trio nije standardni kamerni sastav, kada su 2010. počeli zajedno da nastupaju, imali su svega tri kompozicije domaćih kompozitora koje su izvodili.

Zatvaranje festivala kamerne muzike biće upriličeno ovog petka 23. septembra, kada će se publici predstaviti flautistkinja Zorana Momić, harfistkinja Anđela Stanković i Jefimija Šipka na fagotu. Početak koncerta zakazan je za 19 časova, a ulaz je besplatan.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

NOVI KNEŽEVAC Vreme
Fejsbuk

Budi human - Helena