Yunet
 

Kultura

Akcijom “Čitajmo glasno” osnovci obeležili Nacionalni dan knjige

TV Cink • Redakcija TV Cink • 2. mart 2023. • 12:27 •

Akcijom “Čitajmo glasno” osnovci obeležili Nacionalni dan knjige

Povodom obeležavanja Nacionalnog dana knjige učenici četvrtog razreda osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Novog Kneževca su zajedno za školskom bibliotekarkom u sklopu akcije „Čitajmo glasno“ priredili program za svoje drugare iz drugog razreda. Tako su učenice četvrtog razreda naglas su čitale stihove i priče, a mališani su ovom prilikom mogli da uživaju i u zvucima gitare i tambure.

Akciju Čitajmo glasno već šest godina organizuje i podstiče Društvo školskih bibliotekara Srbije. U školama i bibliotekama širom zemlje ova akcija održana je s početkom u 5 do 12, čime se poručuje da je krajnje vreme da se okrenemo negovanju knjige i kulture uopšte.

Narodna biblioteka Srbije osnovana je 28. februara 1832. godine, kada je političar, diplomata, ustavopisac i knežev sekretar Dimitrije Davidović poslao pismo knezu Milošu o uređenju Biblioteke. Iste godine, knez Miloš naredio je da se jedan primerak od svake štampane knjige ustupi biblioteci, a danas se na ovaj datum u našoj zemlji obeležava Nacionalni dan knjige.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

NOVI KNEŽEVAC Vreme
Fejsbuk

Budi human - Helena