Yunet
 

Poljoprivreda

Razvojni fond Vojvodine održao prezentaciju za novokneževačke poljoprivrednike

TV Cink • Radovan Nježić • 1. decembar 2022. • 14:35 •

Razvojni fond Vojvodine održao prezentaciju za novokneževačke poljoprivrednike

Razvojni fond Vojvodine iz Novog Sada održao je prezentaciju konkursa za poljoprivrednike u sali bibilioteke „Branislav Nušić“ u Novom Kneževcu. Dejan Slavujević iz Razvojnog fonda Vojvodine je poljoprivrednicima iz naše opštine prezentovao osam kredita za poljoprivredna gazdinstva i sedam za pravna lica i preduzetnike i detaljno objasnio čitavu proceduru kreditnog konkurisanja. Prema rečima sagovornika ono što je novina u odnosu na prethodnu godinu jeste promena kamtanih stopa koja je uzrokovano globalnim finansijskim poremećajima.

Prema rečima sagovornika još jedna od novina je i nova kreditna linija koja se odnosi na finansiranje projekata klimatskih održivih investicija. Ono što je prednost Razvojnog fonda Vojvodine u odnosu na ostale finansijske institucije jeste to što je samo on akreditovan da finansira ovakvu vrstu projekata.

Čitav događaj podržala je i lokalna samouprava opštine Novi Kneževac, koja na ovaj način želi da pomogne i što bolje informiše naše poljoprivrednike, koji su u potrazi za dodatnim poljoprivrednim finansijskim sredstvima. Sve prisutne je pozdravio Zoran Pustinjak, član Opštinskog veća za poljoprivredu, koji je u svom izlaganju predstavio plan za poljoprivredu lokalne samouprave za 2023. godinu.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

NOVI KNEŽEVAC Vreme
Fejsbuk

Budi human - Helena