Yunet
 

Sport

Naši predškolci i đaci osnovne i srednje škole istrčali kros

TV Cink • Redakcija TV Cink • 17. maj 2022. • 14:06 •

Naši predškolci i đaci osnovne i srednje škole istrčali kros

I novokneževački predškolci i đaci osnovne i srednje škole učestvovali su u krosu RTS-a „Kroz Srbiju“. Deca su bila podeljena po uzrasnim kategorijama i posebno su se trkali dečaci i devojčice. Mališani iz predškolske ustanove i osnovci iz Banatskog Aranđelova, Srpskog Krstura i Đale trčali su zajedno, dok su se u Novom Kneževcu trke za predškolce održavale u parku. Osnovci su kros trčali na stadionu, gde su nam se ovom prilikom i pohvalili svojim uspehom.

Trka je u celoj državi tradicionalno počela u 10 časova i sva deca dobila su diplome za učešće. Zbog pandemije izazvanom korona virus naši predškolci i đaci u trci nisu učestvovali prethodne dve godine. O značaju trčanja za fizički razvoj dece u školskom uzrastu razgovarali smo sa vd direktorom Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ Zoranom Karanovićem. Prema njegovom opažanju, deca su danas u manjoj meri zainteresovana za trčanje i bavljenje sportom.

U krosu RTS-a „Kroz Srbiju“ ove godine učestvovalo je nešto manje od 378 hiljada predškolaca i đaka osnovnih i srednjih škola. Kros je prvi put održan 2000. godine i bio je obavezan za svu decu, a tada se trkalo 518 hiljada i 700 učesnika.  Već od naredne godine deca na trci učestvuju dobrovoljno.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

NOVI KNEŽEVAC Vreme
Fejsbuk

Budi human - Helena