Yunet
 

Sport

Stonoteniserke i džudisti doneli odličja sa 9. Sportske olimpijade školske omladine Vojvodine

TV Cink • Redakcija TV Cink • 8. jul 2022. • 14:13 •

Stonoteniserke i džudisti doneli odličja sa 9. Sportske olimpijade školske omladine Vojvodine

Učenici Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ bili su uspešni na 9. Sportskoj olimpijadi školske omladine Vojvodine koja je održana u Zrenjaninu. Stonoteniserka Jelena Bajić osvojila je zlatnu medalju, a ekipno sa Kingom Balint osvojile su bronzu. Učenik drugog razreda Novak Jolić i šestog razreda Nikola Cvetićanin treniraju džudo i na ovom takmičenju osvojili su bronzane medalje. Učenici su nam ispričali kako je izgledalo samo takmičenje.

Našu školu na 9. Sportskoj olimpijadi školske omladine Vojvodine predstavljalo je ukupno sedmoro učenika u tri sporta, a to su stoni-tenis, džudo i atletika- skok u vis. Njih su na takmičenje vodili njihovi nastavnici Milan Banov i Nenad Đurin. Predsednik opštine čestitao je na uspehu mladim sportistima poželevši im još mnogo sjajnog odličja.

Na 9. Sportskoj olimpijadi školske omladine Vojvodine učestvovalo je oko šest hiljada osnovaca i srednjoškolaca , trenera i volontera, a takmičari su se nadmetali u 15 sportova. Prva Sportska olimpijada školske omladine Vojvodine održana je 1970. u Novom Sadu i do 1989. se održala još pet puta.Takmičenje je obnovljeno 2014. godine kada je održano u Somboru.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

NOVI KNEŽEVAC Vreme
Fejsbuk

Budi human - Helena