Yunet
 

Turizam

Oskar Ereš iz Novog Bečeja skuvao najbolju riblju čorbu

TV Cink • Radovan Nježić • 12. jul 2022. • 13:55 •

Oskar Ereš iz Novog Bečeja skuvao najbolju riblju čorbu

Još jedno tradicionalno takmičenje u kuvanju riblje čorbe održano je tokom proteklog vikenda na obali reke Tise u Novom Kneževcu. Sedamdeset ekipa uzelo je učešće na ovoj manifestaciji, koja slobodno može da ponese epitet međunarodnog takmičenja s obzirom da je petnaest ekipa došlo iz susedne Mađarske. Oskar Ereš je ove godine skuvao najbolju riblju čorbu i odneo titulu najboljeg majstora u Novi Bečej, mesta iz kojeg  dolazi.

Mnogobrojne ekipe sa prostora Srbije i Mađarske, su nam pokazale kako se to kuva riblja čorba u njihovim krajevima. Posebno je interesantana bila priča gosta iz Mađarske, Ištvana Urikovača, koji se dugi niz godina takmiči u kuvanju riblje čorbe, u Mađarskoj, Srbiji, Slovačkoj i Rumuniji.

Da sve prođe u najboljem redu porbinuli su se organizatori, koji su ove godine angažovali međunarodnu ekipu sudija koju je predvodio Imre Sabo iz Gornjeg Brega kod Sente. Da atmosfera bude što pozitivnija i veselija pobrinuo se tamburaški orekstar „Banatski valc“ koji je zabavljao goste. Organizatori su pozvali na kraju sve prisutne da se ponovo druže na takmičenju u kuvanju svinjskog parprikaša, tokom prestojećeg vikenda u Majdanu.

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

NOVI KNEŽEVAC Vreme
Fejsbuk

Budi human - Helena