Yunet
 

Društvo

Vučević i Mojsilović obišli porodicu stradalog pripadnika Vojske Srbije iz Stare Pazove

TV Fruška gora • Automatsko skrejpovanje • 17. april 2024. • 00:00 •

Vučević i Mojsilović obišli porodicu stradalog pripadnika Vojske Srbije iz Stare Pazove

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Miloš Vučević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović obišli su danas porodicu stradalog pripadnika 72. brigade za specijalne operacije zastavnika Mijodraga Toškovića u Staroj Pazovi i izjavili saučešće.

Vučević i Mojsilović su tom prilikom istakli da ništa ne može da nadomesti gubitak supruga i oca, a da je Vojska Srbije izgubila hrabrog i iskusnog pripadnika, koji je sve dodeljene zadatke izvršavao posvećeno i odgovorno.

Oni su poručili da će Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije uvek biti uz porodicu Tošković.

Saučešće je, tom prilikom, porodici izjavio i predsednik Opštine Stara Pazova Đorđe Radinović.

Ranije danas, načelnik Generalštaba obišao je vojni kompleks „Orešac” i lokaciju na kanalu Dunav–Tisa–Dunav gde je stradao zastavnik Tošković i razgovarao sa pripadnicima 72. brigade za specijalne operacije i Žandarmerije.

Zastavnik Mijodrag Tošković rođen je 1980. godine na Cetinju. U profesionalnoj službi u Vojsci Srbije bio je od 2000. godine. Više puta je odlikovan i nagrađivan za rezultate u službi. Bio je oženjen i otac troje dece.

Takođe, Vučević i Mojsilović posetili su i povređenog pripadnika 72. brigade za specijalne operacije starijeg vodnika Branka Vojvodića, koji je primljen na Vojnomedicinsku akademiju, nakon zadobijanja teških povreda prilikom desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu kanala Dunav–Tisa–Dunav, u okviru vojnog kompleksa „Orešac“.

Povređenog starijeg vodnika Vojvodića posetio je i komandant 72. brigade za specijalne operacije brigadni general Miroslav Talijan.

O zdravstvenom stanju pacijenta izvestio je načelnik Odeljenja za intenzivnu terapiju na Klinici za anesteziologiju i intenzivnu terapiju VMA pukovnik Ivo Udovičić.

Stariji vodnik Vojvodić po prijemu na VMA hitno je operisan. Iako postoperativni tok protiče uredno, njegovo stanje je i dalje ozbiljno, nalazi se na Klinici za anesteziologiju i intenzivnu terapiju i o njegovom oporavku vodi računa konzilijum lekara specijalista VMA.

Poseti su prisustvovali i načelnik Uprave za vojno zdravstvo brigadni general Radivoje Anđelković i zamenik načelnika VMA brigadni general Dragan Dinčić.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena