Yunet
 

Sport

„Joker“ izgubio derbi u produžetku

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 3. april 2024. • 00:00 •

„Joker“ izgubio derbi u produžetku

Odigrana su u sredu dva susreta 28.kola AdmiralBet KLS i oba su dobili gostujuće ekipe. „Spartak“ je lako dobio „Beograd“ na njegovom terenu ali veoma uzbudljiv susret u Somboru „Zlatibor“ je dobio tek u produžetku , petom delu meču. Gosti su protiv debitanta u ovoj sezoni vodili tokom celog toka meča ali „jokeri“ bodreni od svoje fantastične publike koji su ih pratili do poslednjih sekundi, izjednačuju i čak su imali priliku da ga dobiju. U poslednjim sekundama susreta prvo Jugović trojkom izjednačuje rezultat a posle greške gostiju Davis pre zvuka sirene promašuje šut za dva i susret odlazi u produžetak. U tom delu se videlo iskustvo gostiju koji posle tri trojke na početku produžetka ne ispuštaju prednost i završavaju peti deo meča sa 3 : 13 tj konačnih 77 : 85.

Kako kaže trener gostiju u Sombor se došlo bez nekoliko bitnih igrača i to je „Joker“ izvanredno iskoristio iako je gubio skoro ceo susret.

Još jednom smo pokazali da je ovoj ekipi mesto upravo tamo gde se nalazi na tabeli. Izgubili smo od iskusnije ekipe, igrali smo srcem a ne glavom i to moramo da ispravimo u budućnosti i radimo na tome ali evo vidi se šta je košarka, gledaoci su uživali a mi sad čestitamo protivniku na zasluženoj pobedi i idemo dalje.

Najefikasniji u ekipi „Joker“ bili su Aleksa Jugović i Rašun Dejvis sa po 22 poena, pratio ih je Simons sa 14 a u strelce su se upisali još Lugić sa 7, Milin i Kapetanović sa 5 i Vukas sa 2 pogotka. Amerikancu je nedostajala asistencija za trip dabl učinak. Upisao je 11 skokova. Najzapaženiji u redovima gostiju bio je Miloš Glišić sa 24 poena i 13 skokova.

Ostali susreti 28. kola KLS igraju se večeras, ali u svakom slučaju „Joker“ je i pored poraza među tri kandidata za preostale dve pozicije u plej ofu. U 29 kolu koje se igra za vikend „Joker“ gostuje u Pančevu ekipi „Tamiš“ a u poslednjem kolu u Gradsku halu dolazi ekipa „Novi Pazar“. Obe ekipe su pri dnu tabele.

izvor: kls / kk joker

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena