Yunet
 

Sport

Kuglaški klub „Vihor" ima najuspešniju sezona za 30 godina postojanja

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 1. maj 2024. • 00:00 •

Kuglaški klub „Vihor

Kuglaški klub „Vihor“ iz Sombora obeležio je rođendanskim turnirom na kuglani u Kljajićevu jubilej, 30 godina uspešnog rada ali i ne samo to, nego u druženju sa kolegama, inače rivalima na kuglaškoj superligaškoj stazi, obeležio jednu od takmičarskih najuspešnijih sezona. Mislilo se da je pre dve godine vrh bio plasirati se u Super ligu Srbije, ali sada se se samo dve sezone kasnije otišlo korak dalje – osvojeno je 3 mesto u najelitnijem kuglaškom društvu Srbije i ostvaren plasman u Evropsko takmičenje koje će biti održano ove godine u komšiluku u Banji „Junaković“.

Podsetimo KK „Vihor“ je ove sezone u konkurenciji 10 klubova Super lige Srbije, posle 18 kola ostvario bodovni saldo od 25 bodova sa ostvarenih 12 pobeda, jednom podelom bodova i 5 poraza , što je bilo dovoljno za 3 .mesto, samo bod iza ekipe „Vojvodina“ iz Novog Sada. Novosađani su dobili „Vihor“ u poslednjem meču prvenstva u Novom Sadu.

Prvak za sezonu 2023/24 je KK „Beograd“, ekipa bez ijednog poraza. Za nekog možda iznenađenje ali kada se uzme o obzir pojedinačni rezultati somborskih kuglaša u pojedinačnim takmičenjima poslednjih godina , možda i ne.

Prvi deo planiranog obeležavanja ovog velikog uspeha je bio u subotu 27.aprila na kuglani u Kljajićevu gde je organizovan turnir sa 20 igrača iz prijateljskih klubova koji su došli po pozivu.

O najuspešnijoj godini somborskog kluba na rođendanskom turniru , o aktuelnostima u radu kluba porazgovarali smo sa jednim od osnivača kluba Mladenom Praštalom i predsednikom kluba Vanjom Stojanovićem.

Pobednik rođendanskog turnira je odlučen tako reći „fotofinišem“, jer sa istim brojem oborenih čunjeva našla su se 2 kuglaša po 612 čunjeva su oborili Danilo Mandić i Milan Jovetić ali zbog boljeg „čišćenja“ turnir je osvojio Jovetić , bivši kuglaš „Vihora“, sada član mađarske ekipe „Segedin“ a najbolji kuglaš „Vihora“ Mandić je bio drugi. Treće mesto osvojio član šampionske ekipe KK „Beograd“ Danijel Tepša.

Na kraju dana u objektu Doma Učenika Uprava somborskog kluba organizovala je večeru i druženje učesnika turira, svih prijatelja i posebnih gostiju u somborskom Domu učenika. U rečima domaćina podsetili su svi na periode iz istorije „Vihora“ od osnivanja pa do danas, odata je pošta onima koji na žalost više nisu sa njima,i uručene su Povelje zahvalnosti i nagrade za najbolje igrače turnira. Povelje su dobili : posthumno prvi predsednik kluba Nenad Vodenik, prvi sponzor kluba Slobodanka Mudrinski, zatim Preduzeće „Signal“ doo, Sportski savez Sombor i Danilo Mandić najuspešniji kuglaš KK „Vihor. Plaketama „Zlatna medalja“ nagrađeni su i veterani KK „Vihor“.

Uručene su i nagrade najboljim kuglašima kao što smo rekli 3.mesto je osvojio Tepša Danijel iz KK „Beograd“ drugo mesto Danilo Mandić KK „Vihor“ a prvo Milan Jovetić.
Posle oficijelnog dela, dogovoren je se sastanak za sledeću priliku a da li će to biti prvo mesto u Super ligi Srbije, otvaranje kuglane u Somboru ili sledeći jubilej ostaje da pokaže budućnost. Tokom večeri nastavilo se u slavljeničkom raspoloženju sa druženjem uz paprikaš i muziku, kako somborskog muzičara tako i posebnog gosta i prijatelja svih kuglaša Gorana Šepe Galeta, člana upravnog odora KKS.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena