instagram
 
instagram

Društvo

Parasportistima neophodna  veća finansijska podrška

RTV Subotica • Sanela Simeunović • 2. decembar 2021. • 12:12 •

Parasportistima  neophodna  veća finansijska podrška

Na tribini „Invaliditet i sport” održanoj povodom 3.decembra, Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, rečeno je da  je osobama sa invaliditetom koje se bave sportom, neophodna  veća finansijska podrška.

Marina Dubravac bavi se paratekvandoom, a nekada se takmičila i za reprezentaciju, te ni značajna priznanja nisu izostala poput najdraže dve evropske medalje iz 2017. i 2018.godine. Ovim sportom bavi se pet godina, a kako kaže ta odluka bila je značajna iz više razloga, a pre svega da se njena snaga vrati.

U  Subotici  je po pitanju pristupačnosti javnim ustanovama za osobe sa invaliditetom dosta toga urađeno, međutim još uvek  ima mnogo  prostora za poboljšanje.Većina kulturnih ustanova, određene zdravstvene ustanove i škole, neki ugostiteljski objekti, prodavnice su definitivno nepristupačne, objašnjava predsednica Društva za dečiju i cerebralnu paralizu, Eva Blaško Mihalik. Iz ovog društva, ističu da je jako važno pričati i na  temu tribine, jer naš grad ima nekoliko mladih osoba sa invaliditetom, koje poseduju  veliki talenat u sportu. Sportska društva i društva osoba sa invaliditetom  otvorena su za podršku mladim sportistima, međutim potrebna je i šira  finansijska podrška, dodaje Blaško Mihalik.

I ove godine grad je iz budžeta  izdvojio 9,4  miliona dinara za konkurse za finansiranje i sufnansiranje projekata iz oblasti društvenog i humanitarnog rada.  Na taj način grad je  podržao organizacje i udruženja čiji su članovi osobe sa invaliditetom, a  cilj je da se  u narednom periodu pruži dodatna podrška ovim udurženjima, ističu iz lokalne samouprave.

U Subotici postoji preko 10 udurženja čiji su članovi osobe sa invaliditetom.

Preporučujemo još …


Kroz Grad
Vesti dana - video

Kroz Grad
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Fejsbuk

Emisije

U sred srede

RTV Subotica

U sred srede

Poslovni intermeco

RTV Subotica

Poslovni intermeco

Subotička događanja

RTV Subotica

Subotička događanja

Opušteno

RTV Subotica

Opušteno

Likovni tragovi

RTV Subotica

Likovni tragovi

U susret istini

RTV Subotica

U susret istini

Subotica grad sporta

RTV Subotica

Subotica grad sporta

Sport

RTV Subotica

Sport
Budi human - Helena