instagram
 
instagram

Društvo

Formiranjem Koordinacionog tela protiv vršnjačkog nasilja

RTV Subotica • Sanela Simeunović • 22. mart 2022. • 11:35 •

Formiranjem  Koordinacionog tela  protiv vršnjačkog nasilja

Jedan od načina da se izbori sa problemom vršnjačkog načina jeste i Formiranje Koordinacionog tela za borbu protiv vršnjačkog nasilja u osnovnim i srednjim školama, poručuju iz Centra za nestalu i zlostavljanu decu. Ovaj problem potrebno je rešavati sistematski, a ovo telo postoji u Novom Sadu i praksa je pokazala pozitivne rezultate.

Na tribini „Zajedno protiv vršnjačkog nasilja“ govorilo se o načinima suočavanja i rešavanja problema vršnjačkog nasilja.  Ono što smo mi videli i doživeli je da nijedna škola nije lišena tog problema i upravo zbog toga želimo da na osnovu dobrog iskustva Novog Sada, Koordinaciono telo za borbu protiv vršnjačkog nasilja zaživi i u Subotici, istakao je osnivač Centra za nestalu i zlostavljanu decu, Igor Jurić.

Najčešći oblik vršnjačkog nasilja   je digitalno nasilje, a čak oko 80 odsto dece osnovnoškolskog uzrasta doživelo je neki vid. Važno je da se ova tema približi javnosti, istakao je član Gradskog veća zadužen z oblast socijalne zaštite i zdravstva, Ilija Đukanović. Radni  sastanak na ovu temu održan je  u kabinetu gradonačelnika u avgustu prošle godine, gde je  bilo razgovora  o primerima dobre prakse i saglasili smo se da je Subotica zainteresovana da učestvuje u ovom projektu koji se realizuje u celoj Srbiji, pojasnio je Đukanović.

Koordinaciono  telo za borbu protiv vršnjačkog nasilja u osnovnim i srednjim školama  čine predstavnici svih institucija, od ministarstva prosvete, unutrašnjih poslova, Centra za socijalni rad, koji reaguju  ukoliko se pojavi problem u bilo kojoj školi.

Preporučujemo još …


Kroz Grad
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Fejsbuk

Emisije

U sred srede

RTV Subotica

U sred srede

Poslovni intermeco

RTV Subotica

Poslovni intermeco

Subotička događanja

RTV Subotica

Subotička događanja

Opušteno

RTV Subotica

Opušteno

Likovni tragovi

RTV Subotica

Likovni tragovi

U susret istini

RTV Subotica

U susret istini

Subotica grad sporta

RTV Subotica

Subotica grad sporta

Sport

RTV Subotica

Sport
Budi human - Helena