instagram
 
instagram

Društvo

Sprečen veći sukob migranata na Makovoj sedmici

RTV Subotica • Redakcija TV Subotica • 1. oktobar 2022. • 07:56 •

Sprečen veći sukob migranata na Makovoj sedmici Foto: Ilustracija/Arhiva

Brzom intervencijom subotičke policije i Žandarmerije, sinoć je sprečena dodatna eskalacija sukoba dve grupe migranata na prostoru MZ Makova sedmica, objavio je na svom Fejsbuk profilu Bojan Šoralov, načelnik Severnobačkog okruga. Prema njegovim nezvaničnim saznanjima, tom prilikom je jedna osoba, strani državljanin, zadobila povredu noge iz vatrenog oružja.

Šoralov je u objavi naveo da službe bezbednosti od jula do danas svakodnevno pokrivaju i kontrolišu celu teritoriju Subotice, posebno delove naseljenih mesta koja se nalaze uz samu Subotičku šumu. Na prvom mestu je zaštita građana Subotice, i biće tako sve dok se migrantska situacija na ovim prostorima potpuno ne promeni, istakao je Šoralov i dodao da svakodnevno pristižu nove grupe migranata koje su predmet bezbednosnih provera i legitimisanja, te da se svaki iregularni strani državljanin odvodi u prihvatni centar.

„Situacija nije laka ali zahvaljujući mreži institucija koje smo povezali, držaćemo je pod kontrolom sa posebnom pažnjom na očuvanje bezbednosti svih naših građana ali i svih legalnih migranata koji preko naše zemlje pokušavaju da dođu do zemalja EU. Srbija poštuje ljudska prava, razume muku ljudi koji migriraju iz svojih država ali nikada neće dozvoliti da se ugrozi bezbednost naših građana. Ponavljam, Žandarmerija ostaje u Subotici. Severnobački upravni okrug će zahtevati slanje dodanih snaga bezbednosti”, napisao je Šoralov.

On je ujedno apelovao na sugrađane da ne nasedaju na bilo kakve pozive da se samoorganizuju i obračunavaju sa migrantima.

 

Preporučujemo još …


Kroz Grad
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Fejsbuk

Emisije

U sred srede

RTV Subotica

U sred srede

Poslovni intermeco

RTV Subotica

Poslovni intermeco

Subotička događanja

RTV Subotica

Subotička događanja

Opušteno

RTV Subotica

Opušteno

Likovni tragovi

RTV Subotica

Likovni tragovi

U susret istini

RTV Subotica

U susret istini

Subotica grad sporta

RTV Subotica

Subotica grad sporta

Sport

RTV Subotica

Sport
Budi human - Helena