instagram
 
instagram

Društvo

VTŠ svečano dočekala brucoše

RTV Subotica • Sanda Mileusnić Nikolić • 22. septembar 2023. • 14:38 •

VTŠ svečano dočekala brucoše

Prvu godinu je na Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija ove godine upisalo 220 studenata, a za brucoše je priređen i svečani prijem.

Nova akademska godina uskoro počinje, a od oktobra će Visoku tehničku školu pohađati neka nova lica – brucoši, za koje je svet ispita i kolokvijuma novina. Na prijemu smo razgovarali sa nekima od njih, a rekli su nam da misle da je njihov izbor studiranja veoma perspektivan.

„Želeo bih da radim u nekoj firmi ili na svojim projektima u svetu informatike, ili da da budem programer nekog sajta, nadam se da ću sa tim uspeti u životu“ – kaže Bence Juhas.

Broj brucoša je na nivou prošle godine, kažu iz rukovodstva ove obrazovne ustanove i napominju da na prvoj godini imaju nešto više od 220 studenata, što je popunjenost od preko 90 odsto.

„Čime smo mi izuzetno zadovoljni, jer je prošla godina bila jedna od najuspešnijih u poslednjih petnaestak godina. Imamo studente svih profila, a trenutno najinteresantniji profil jeste informatika jer je to nešto što je medijski  najviše propraćeno poslednjih godina, mada i naši inženjerski profili počevši od mašinstva, mehatronike, inženjerskog menadžmenta i  elektrotehnike jesu izuzetno traženi u industriji“ – kaže direktor VTŠ, Igor Firstner.

Studente je pozdravio i čelni čovek grada, koji je tom prilikom istakao  da Grad Subotica poklanja veliku pažnju mladima, ta zaključio da su mladi okosnica razvoja svakog naprednog društva.

„Džabe mi planiramo, džabe mi radimo rekonstrukcije i objekata i ustanova i svega, ako nemamo ljudi, pogotovo kvalitetnih kadrova koji će da rukovode i upravljaju sa tim. I to nam je cilj i to ovaj fakultet pokazuje svojom otvorenošću i spremnošću na saradnju  sa Gradom Suboticom“ – ocenio je Stevan Bakić.

Nastava za oko 700 studenata, koliko ih ukupno pohađa Visoku tehničku školu strukovnih studija počinje 2.oktobra, a pre toga će se okončati i dodatni konkurs za upis preostalih slobodnih mesta na pojedinim studijskim programima.
 

Preporučujemo još …


Kroz Grad
Vesti dana - video

Kroz Grad
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Fejsbuk

Emisije

U sred srede

RTV Subotica

U sred srede

Poslovni intermeco

RTV Subotica

Poslovni intermeco

Subotička događanja

RTV Subotica

Subotička događanja

Opušteno

RTV Subotica

Opušteno

Likovni tragovi

RTV Subotica

Likovni tragovi

U susret istini

RTV Subotica

U susret istini

Subotica grad sporta

RTV Subotica

Subotica grad sporta

Sport

RTV Subotica

Sport
Budi human - Helena