instagram
 
instagram

Društvo

Usvojen Srednjoročni plan razvoja grada

RTV Subotica • Marijana Vojnić Rogić • 4. april 2024. • 12:45 •

Usvojen Srednjoročni plan razvoja grada

U naredne dve godine u Subotici bi trebalo da se realizuju brojne investicije u infrastrukturne objekte, puteve, u pojedine kapitalne projekte kao i u planove detaljne regulacije – tako stoji u Srednjoročnom planu razvoja grada do 2026. godine koji je usvojen većinom glasova u Skupštini grada. Ipak, opozicija nije podržala ovu tačku dnevnog reda, iznevši niz zamerki, kako na način na koji je rađen plan, tako i na samu sadržinu.

Plan razvoja grada koji u naredne dve godine predviđa niz ulaganja našao se na meti opozicije na redovnom 45. zasedanju Skupštine grada. Kako su iz Pokreta građanske Subotice ocenili, nije ozbiljno planiran i urađen je po principu „kopi-pejst“ nekih ranijih planova.

 „Ovaj plan bi morao da bude mnogo ozbiljnije rađen i da je predstavljen javnosti i da imamo izveštaj šta je rađeno u prethodnom periodu i mislimo da ovo krajnje loš pristup,“

S druge strane, zamenik gradonačelnika Imre Kern objasnio je da su svi projekti koji su obuhvaćeni planom planirani ovogodišnjim budžetom, odnosno budžetima za 2025. i 2026. godinu. Među njima su izgradnja ambulante na Paliću, ulaganje u saobraćajnice, vodovodnu i kanalizacionu mrežu, donošenje brojnih planskih dokumenta, kao i zatvaranje i sanacija nesanitarne deponije „Aleksandrovačka bara“.

„Posle ovih kritika rečeno je mnogo o tome šta je sve planirano u dve godine tako da mislim da će svi građani osetiti razvoj koji je pred nama. Ja bih istakao samo da se očekuju ogromne investicije u kanalizacionu mrežu i u vodovodni sistem, zato što početkom avgusta ističe poslednja rata kredita EBRD banci čime će se stvoriti pozamašna suma za ulaganje u vodovodnu  mrežu, s obzirom da Čista Srbija pokriva kanalizacionu,“ poručio je Kern.

Sednicu je oboležila i ostavka odbornika Saveza bačkih Bunjevaca Mirka Bajića na mesto odbornika Skupštine grada, zbog kako je rekao političkih pritisaka predsednika odboničke grupe „Aleksandar Vučić za našu decu“ Veljka Vojnića, na šta je Vojnić kratko rekao da ne zna o čemu se tu radi.

Preporučujemo još …


Kroz Grad
Vesti dana - video

Kroz Grad
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Fejsbuk

Emisije

U sred srede

RTV Subotica

U sred srede

Poslovni intermeco

RTV Subotica

Poslovni intermeco

Subotička događanja

RTV Subotica

Subotička događanja

Opušteno

RTV Subotica

Opušteno

Likovni tragovi

RTV Subotica

Likovni tragovi

U susret istini

RTV Subotica

U susret istini

Subotica grad sporta

RTV Subotica

Subotica grad sporta

Sport

RTV Subotica

Sport
Budi human - Helena