instagram
 
instagram

Društvo

Uspešna godina za Hemijsko-tehnološku školu

RTV Subotica • Marijana Vojnić Rogić • 19. jun 2024. • 11:19 •

Uspešna godina za Hemijsko-tehnološku školu

Školska godina na izmaku bila je jedna od najuspešnijih za Hemijsko-tehnološku školu, ocenjuju u ovoj obrazovnoj ustanovi. S jedne strane, mogu se pohvaliti brojnim postignućima učenika na republičkim takmičenjima, dok su s druge, uspeli da realizuju i nekoliko projekata koji se tiču unapređenja uslova nastave, a potpisani su ugovori i za nove.

Učenici Hemijsko-tehnološke škole ove godine okitili su se sa sedam medalja iz tri različita područja rada, od četiri, koliko ih ova srednja stručna škola ima. Čak tri su zlatne – najbolji u Srbiji su veterinarski tehničar, modelar odeće i pekar. Po prvi put, uspeli su da osvoje i prvo mesto na republičkom takmičenju „Kengur“ iz matematike, kao i treće, ističe direktor škole, Nikola Matković.

„Na školskoj olimpijadi osvojili smo srebro iz karatea, uspešni smo bili u recitalu na sprskom i na mađarskom jeziku, a što se tiče stranih jezika, na takmičenju očuvanja nemačkog jezika naš učenik je bio prvo. Tako da kad sve ovo pogledamo, zaista imamo jako puno razloga za sreću i ponos i zahvalnost našim učenicima i mentorima. Zasigurno smo jedna od najboljih škola u Srbiji u ovoj sezoni,“ ističe s ponosom direktor škole.

Osim uspeha učenika, ova škola može da se pohvali i sa dva realizovana projekta, kao i još dva nova koja će ukupno biti vredna blizu pola miliona evra, a tiču se ulaganja u opremu i u učionice.

„Zahvaljujući podršci Ministarstva prosvete i lokalne samourave otvorili smo najmoderniju veterinarsku stanicu u Srbiji koja se uveliko koristi, takođe i fitnes park, a ovog leta počinje realizacija regionalnog čelendž fonda projekta gde će škola osim renoviranja školskih projekata dobiti najsavremenije pekarske i poslastičarske mašine u vrednosti od oko 200.000 evra,“ dodao je Matković.

Iz ove škole pozivaju sve osmake koji sada polažu malu maturu da pogledaju šta sve nude i da razmisle o tome da srednješkolesko obrazovanje nastave u jednom od devet odeljenja.

Preporučujemo još …


Kroz Grad
Vesti dana - video

Kroz Grad
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Fejsbuk

Emisije

U sred srede

RTV Subotica

U sred srede

Poslovni intermeco

RTV Subotica

Poslovni intermeco

Subotička događanja

RTV Subotica

Subotička događanja

Opušteno

RTV Subotica

Opušteno

Likovni tragovi

RTV Subotica

Likovni tragovi

U susret istini

RTV Subotica

U susret istini

Subotica grad sporta

RTV Subotica

Subotica grad sporta

Sport

RTV Subotica

Sport
Budi human - Helena