instagram
 
instagram

Politika

Saopštenje GrO SNS

RTV Subotica • Redakcija TV Subotica • 6. mart 2023. • 09:29 •

Saopštenje GrO SNS

„U nemogućnosti da se po bilo kom drugom osnovu obrate javnosti osim  izmišljotinama i lažima, članovi Pokreta za građansku Suboticu „izručili" su ponovo pred građane Subotice gomilu neistina o radu Gradske uprave i gradskih preduzeća.

Otišli su i korak dalje, pa se našli nadležni da govore i o državnoj politici, francusko-nemačkom sporazumu, Kosovu i Metohiji, te obraćanju predsednika Srbije, Aleksandra Vučića.

Na slične medijske i skupštinske istupe Jenea Maglaija i njegova pitanja, Gradski odbor SNS Subotica nikada nije reagovao.
Nećemo ni sada, ali nećemo ćutati u pokušaju podmetanja neistina građanima.

Svoj odgovor dajemo samo građanima Subotice, koji su nam više nego ikada u istoriji, na izborima poklonili svoje poverenje. I jedino njima polažemo račune.

Gubitak svih moralnih načela primetan je kod nekadašnjeg gradonačelnika Maglai Jenea, koji je očito doživeo političku amneziju, pa bez imalo skrupula i stida zasluge za sopstvene katastrofalne poteze pripisuje Srpskoj naprednoj stranci.

Maglai Jene već duže vremena samo postavlja pitanja, a na mnoga njemu upućena građani nikada nisu dobili odgovor.
Ima li morala da neko ko je u ime Grada kupio Dom vojske sada govori o štetnosti iste te kupovine?

Ima li morala da pripadnik političkog miljea koji je želeo rušenje Narodnog pozorišta danas bilo šta pita o rokovima  njegovog završetka?

Ima li obraza da priča o radnim mestima neko u vreme čije vladavine su nezakonito otpuštani radnici iz Gradske uprave, a Grad uvučen u gubitak, sporove i dodatne finansijske troškove?

Može li iko verovati tom čoveku, koji se nikada nije pojavio na ročištu u sporu Grada Subotice, pri čemu je doprineo da sud donese odluku o prinudnoj naplati od 1.100.000. eura?

Mi nemamo amneziju, pa se itekako sećamo kako je Grad ostavio sa preko 700.000.000,00 dinara obaveza bez pokrića, kako je ulazio u nepotrebne kredite i ostavio budžet u ogromnoj dubiozi. Još uvek se mnogi sećaju i pamte njegovo „iživljavanje“ nad političkim neistomišljenicima, što je rezultiralo prebrojavanjem i razmeštanjem nepodobnih radnika u Gradskoj upravi.

Može li Maglai, za čije vladavine je, po izveštaju Državne revizorske institucije, Grad utrošio oko pola milijarde dinara suprotno zakonu i propisima Srbije, da drži slovo o stručnosti, kompetentnosti i moralu?

U periodu od 2016. godine, u kome je Srpska napredna stranka stožer gradske vlasti, više nego ikada do sada, zahvaljujući svim nivoima vlasti, realizovane su mnogobrojne investicije, uređeni putevi, adaptirane škole, realizovane nove lokalne usluge, a Subotica je grad sa razvijenom mrežom kulturnih, obrazovnih, zdravstvenih i socijalnih ustanova.

U svakodnevnoj komunikaciji sa građanima rešavamo njihove probleme, i na svaki segment našeg rada kojim je poboljšan svakodnevni život naših sugrađana izuzetno smo ponosni.”

Preporučujemo još …


Slušanost radija u Subotici u 2022. godini
Kroz Grad
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Fejsbuk

Emisije

U sred srede

RTV Subotica

U sred srede

Poslovni intermeco

RTV Subotica

Poslovni intermeco

Subotička događanja

RTV Subotica

Subotička događanja

Opušteno

RTV Subotica

Opušteno

Likovni tragovi

RTV Subotica

Likovni tragovi

U susret istini

RTV Subotica

U susret istini

Subotica grad sporta

RTV Subotica

Subotica grad sporta

Sport

RTV Subotica

Sport
Media Info Centar
Institut HIB
Privredna akademija Novi Sad
Vojvođanski Magazin