instagram
 
instagram

Poljoprivreda

Za nova pčelinja društva i opremu za pčelarstvo 30 miliona

RTV Subotica • Redakcija TV Subotica • 15. mart 2023. • 09:40 •

Za nova pčelinja društva i opremu za pčelarstvo 30 miliona Foto: Pixabay

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, raspisao je Konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje nabavke novih pčelinjih društava i nabavku opreme za pčelarstvo – košnica i kontejnera u AP Vojvodini u 2023. godini

Cilj Konkursa je nabavka novih pčelinjih društava i opreme za pčelarstvo – košnice i kontejneri i unapređivanje pčelarske proizvodnje i proizvodnje meda u AP Vojvodini.

Za realizaciju Konkursa predviđen je ukupan iznos do 30.000.000,00 dinara.

Bespovratna sredstva za podršku investicija po ovom konkursu utvrđuju se u iznosu do 60% od ukupno prihvatljivih troškova investicije.

Za posebne kategorije podnosioca prijava: fizička lica, preduzetnike i pravna lica, čije je gazdinstvo registrovano na području sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi, žene nosioci registrovanog poljoprivrednog gazdinstva i fizičko lice i osnivač pravnog lice mlađi od 40 godina bespovratna sredstva za podršku investicija po ovom konkursu utvrđuju se u iznosu do 70% od prihvatljivih troškova investicije. u slučaju da pravno lice ima više osnivača i ukoliko je samo jedan osnivač stariji od 40 godina, a drugi mlađi, bespovratna sredstva utvrđuju se u iznosu do 60% od prihvatljivih troškova investicije.

Maksimalan iznos bespovratnih sredstava po prijavi ne može biti veći od 300.000,00 dinara, odnosno 350.000,00 dinara za posebne kategorije podnosioca prijava.

Minimalan iznos bespovratnih sredstava po jednoj prijavi 50.000,00 dinara.

Podnosilac prijave može podneti jednu prijavu po Konkursu, a dozvoljeno je više namena navedenog maksimalnog iznosa.

Prilikom razmatranja podnetih prijava za ostvarivanje bespovratnih sredstava, priznavaće se oprema i pčelinja društva nabavljena nakon 01.01.2023. godine, što mora biti dokumentovano računima sa specifikacijom opreme, otpremnicama, izvodima iz banke, garantnim listovima, carinskim deklaracijama, ukoliko je reč o opremi iz uvoza, i drugim dokazima.

Pravo na podsticaje ostvaruju lica koja su upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava i nalaze se u aktivnom statusu, i to fizičko lice nosilac registrovanog komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva, odnosno preduzetnik nosilac registrovanog komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva. Takođe i pravno lice: privredno društvo, zemljoradnizka zadruga i složena zadruga.

Konkurs je otvoren do utroška sredstava, a zaključno sa 07.04.2023.godine.

Dodatne informacije možete dobiti putem telefona021/487-4186od 13 do 15 časova.

Tekst konkursa, Pravilnik, obrazac prijave, Izjava dobavljača, forma poslovnog plana, Izveštaj o namenskom utrošku sredstava i zahtev za isplatu i Upustvo o načinu podnošenja elektronske prijave i elektronskom opštenju između organa, mogu se preuzeti sa internet adrese: www.psp.vojvodina.gov.rs.

Preporučujemo još …


Slušanost radija u Subotici u 2022. godini
Kroz Grad
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Fejsbuk

Emisije

U sred srede

RTV Subotica

U sred srede

Poslovni intermeco

RTV Subotica

Poslovni intermeco

Subotička događanja

RTV Subotica

Subotička događanja

Opušteno

RTV Subotica

Opušteno

Likovni tragovi

RTV Subotica

Likovni tragovi

U susret istini

RTV Subotica

U susret istini

Subotica grad sporta

RTV Subotica

Subotica grad sporta

Sport

RTV Subotica

Sport
Media Info Centar
Institut HIB
Privredna akademija Novi Sad
Vojvođanski Magazin