instagram
 
instagram

Zdravlje

Besplatni preventivni pregledi u nedelju u Opštoj bolnici i Domu zdravlja

RTV Subotica • Redakcija TV Subotica • 14. jun 2024. • 22:08 •

Besplatni preventivni pregledi u nedelju u Opštoj bolnici i Domu zdravlja Foto: Ilustracija

Zbog velikog interesovanja građana, Ministarstvo zdravlja u nedelju, 16. juna, nastavlja akciju besplatnih preventivnih pregleda, koju sprovodi u cilju rane dijagnostike i promocije prevencije.

U akciji će učestvovati i subotička Opšta bolnica i Dom zdravlja. 

Od 8 do 17 časova, na internističkom delu Polikliničke službe Opšte bolnice građani će biti u prilici da besplatno obave dermatološki pregled mladeža i urade tumor markere CEA, CA19-9 i AFP (alfa-fetoprotein). Pored toga, moći će da izmere krvni pritisak, urade ultrazvučni pregled abdomena, provere nivo šećera u krvi i kompletnu krvnu sliku.

I ovoga puta akcenat je na deci, za koju će biti organizovani preventivni sistematski pregledi i pregledi fizijatra ukoliko pedijatar otkrije deformitete lokomotornog sistema, kao i eventualno određivanje šećera u krvi. U slučaju da pedijatar ustanovi potrebu deca će biti upućena lekarima drugih specijalnosti (oftalmologu, ORL, dermatologu...). Roditelji sa decom treba da se jave u ambulantu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju u navedenom periodu.

Pregledi će se od 8 do 17 časova obavljati i u ambulanti Prozivka (Pazinska bb). Građani će moći da urade pregled sa merenjem krvnog pritiska i pulsa, dermatološki pregled mladeža, da provere kompletnu krvnu sliku i šećer u krvi, tumor markere CEA, CA19-9 i AFP (alfa-fetoprotein).Takođe, u istom periodu, u Dispanzeru za žene i decu (Đure Đakovića 14) biće organizovani pregledi za decu: preventivni sistematski pregledi, pregled deformiteta lokomotornog sistema, određivanje šećera u krvi, ako roditelji dozvole.

Zdravstveno osiguranje i zakazivanje nisu potrebni ni u Opštoj bolnici ni u Domu zdravlja.

Svi pacijenti kod kojih se uoče nepravilnosti prilikom pregleda ili u rezultatima, biće odmah upućeni na dalju dijagnostiku i preglede već u toku naredne nedelje.

 

 

Preporučujemo još …


Kroz Grad
Vesti dana - video

Kroz Grad
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Fejsbuk

Emisije

U sred srede

RTV Subotica

U sred srede

Poslovni intermeco

RTV Subotica

Poslovni intermeco

Subotička događanja

RTV Subotica

Subotička događanja

Opušteno

RTV Subotica

Opušteno

Likovni tragovi

RTV Subotica

Likovni tragovi

U susret istini

RTV Subotica

U susret istini

Subotica grad sporta

RTV Subotica

Subotica grad sporta

Sport

RTV Subotica

Sport
Budi human - Helena