VOJVOĐANSKI

za sve kojima je Vojvodina u srcu…

Društvo

Takmičenje u besedništvu na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe u Novom Sadu

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 10. jun 2021. • 14:21 •

Takmičenje u besedništvu na Pravnom fakultetu za privredu i  pravosuđe u Novom Sadu

Jedanaesto takmičenje u besedništvu, pod nazivom „Govori da te vidim ko si“ (Sokrat), održano je u sredu, 09. juna 2021. godine, u amfiteatru Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe u Novom Sadu.

I ove godine publika je imala priliku da čuje besede studenata Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe u Novom Sadu.
Studenti su se takmičili sa autorskim besedama na zadatu temu: „Napuštanje starog i izgradnja novog ne odvija se pravolinijski niti brzo“ – prof. dr Slavko Carić, osnivač Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe. Nakon što su takmičari izveli svoje besede, žiri u kome je bilo pet članova: prof. dr Marijana Carić, Predsednica Saveta Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu – predsednik žirija; prof. dr Mirko Kulić, Dekan na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe u Novom Sadu; prof. dr Milan Počuča, prodekan za nauku, kvalitet i razvoj na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe u Novom Sadu; prof. dr Predrag Mirković, prodekan za nastavu na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe u Novom Sadu i doc. dr Marijana Mladenov, prodekan za međunarodnu saradnju na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe, odlučio je da je svoju besedu najbolje izvela Nataša Mirković-studentkinji prve godine Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe – Visokoškolska jedinica Subotica.
Manifestaciju je uveličao nastup mladog, ali već veoma poznatog novosadskog umetnika, Stefana Jajića iz Novog Sada. Nakon završetka manifestacije upriličen je koktel za sve zvanice.
Predsednik žirija, prof. dr Marijana Carić, predsednica Saveta Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu, istakla je da je pobednica imala izuzetno ubedljiv nastup i da su ih je ostalih takmičara izdvojila i odlična obrada teme. Prema rečima dekana dr Mirka Kulića pravnici, naročito advokati, bave se u praksi govorima koje je posebno važno nametnuti u sudu.“Mi negujemo kod pravnika pravilan govor i govorničke sposobnosti. Zato već jedanaesti put održavamo takmičenje u besedništvu. Ove godine smo hteli da takmičenje posvetimo osnivaču našeg fakulteta, koji je bio jedan od vodećih profesora  privrednog prava, Slavku Cariću, koji je i
sam bio vrstan besednik. Zato smo njegovu misao, koju je izrekao u jednoj od svojih knjiga, uzeli da bude tema ovogodišnjeg takmičenja.“ – rekao je dekan.
Pobednica takmičenja, studentkinja Nataša Mirković, izjavila je da se od osnovne škole bavi javnim nastupima, govorom i recitovanjem i da joj je to ostala prva ljubav pored prava. Pored pobednice Nataše Mirković, sa svojim autorskim besedama, predstavili su se i studenti: Elena Ignjatić, Tamara Obradović, Aleksandar Grabovica, Radmila Lalović i Jovana Pešić.

 

Vojvođanska događanja

Emisije

Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis

Vojvođanska aktivizacija

TV Novi Bečej

Vojvođanska aktivizacija


SportiCom

TV Sombor

SportiCom

Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

ZOOM

TV K25

ZOOM


Zrno života

Media Info Centar

Zrno života

Balkanorama

Media Info Centar

Balkanorama
Media Info Centar
Privredna akademija Novi Sad
Grand Tours
YuNet
Scenovizija
Mariniranje
Šesta dimenzija