Vojvodjanski
 

Društvo

Vulin: Novi Sad je bezbedan grad

Vojvodjanski • Vojvodjanski • 23. jun 2022. • 12:40 •

Vulin: Novi Sad je bezbedan grad

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin sastao se danas u Policijskoj upravi u Novom Sadu sa novim vršiocem dužnosti načelnika policijske uprave u tom gradu Goranom Radonjićem i gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem.
 
Na sastanku je razmatrana aktuelna bezbednosna situacija u Novom Sadu, kao i modaliteti za jačanje saradnje policijske uprave sa lokalnom samoupravom radi unapređenja bezbednosti i zaštite građana Novog Sada, posebno imajući u vidu da je Novi Sad Evropska prestonica kulture, te da se u sklopu promocije očekuju brojne manifestacije i događaji sa velikim brojem posetilaca, a takođe, i zbog toga što je Novi Sad tradicionalno domaćin jednog od najvećih i najposećenijih muzičkih festivala u Evropi „Egzita“.

„Novi Sad je bezbedan grad. Policija će učiniti sve da na predstojećim događajima i dešavanjima širom Novog Sada i građani ovog grada i posetioci manifestacija i koncerata budu bezbedni i sigurni. Od v. d. načelnika Radonjića očekujem maksimalno angažovanje i efikasnost “, poručio  je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

„Policija je prethodne godine marljivim, efikasnim i posvećenim radom učinila da „Egzit“ festival bude jedan od najbezbednijih muzičkih festivala u Evropi i nema razloga da tako ne bude i ove godine. Policija će učiniti sve da posetioci "Egzita" budu sigurni, bezbedni i da se lepo provedu, ali ćemo isto tako učiniti sve da Novosađani tokom dana „Egzit" festivala budu sigurni i zaštićeni, da im svakodnevni način života ni na koji način ne bude poremećen ili otežan. Posebnu pažnju tokom trajanja festivala usmerićemo na sprečavanje konzumiranja narkotika i hapšenje dilera, ali i uživaoca droge", istakao je ministar unutrašnjih poslova.

Ministar unutrašnjih poslova zahvalio se gradonačelniku Vučeviću i Gradu Novom Sadu na punoj podršci koju pružaju policijskoj upravi, kako kroz materijalnu pomoć, tako i kroz sve zajedničke projekte u cilju podizanja bezbednosti građana.   

„Zahvalni smo Gradu Novom Sadu za svu materijalnu pomoć i podršku koju nam pružaju u izgradnji nove policijske stanice u Radničkoj ulici, koja će policajcima omogućiti bolje uslove za rad, a građanima centralnog dela Novog Sada pružiti još veću bezbednost i sigurnost", rekao je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević istakao je da mu je lično bezbednost i sigurnost građana Novog Sada jako važna, te je dodao da će Grad Novi Sad nastaviti da pruža punu podršku policijskoj upravi i poručio da je dolaskom ministra policije Vulina na čelo Ministarstva saradnja policije sa lokalnim samoupravama još efikasnija i bolja.  

„Čestitam Goranu Radonjiću na imenovanju na mesto v. d. načelnika Policijske uprave u Novom Sadu. Naš zajednički prioritet je da Novi Sad bude bezbedan grad i zato Grad pruža apsolutnu i kontinuiranu podršku policijskoj upravi. Verujem da će novoimenovani načelnik rukovoditi policijskom upravom na najbolji mogući način, a Grad će nastaviti da bude veran partner", istakao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin odao je poštu i položio cveće na spomen-obeležje poginulim pripadnicima Policijske uprave Novi Sad.

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis

Neke važne stvari

RTV Subotica

Neke važne stvari

Vojvođanska aktivizacija

TV Novi Bečej

Vojvođanska aktivizacija


SportiCom

TV Sombor

SportiCom

Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

ZOOM

TV K25

ZOOM


Zrno života

Media Info Centar

Zrno života

Balkanorama

Media Info Centar

Balkanorama
Media Info Centar
Institut HIB
Privredna akademija Novi Sad
Grand Tours
Scenovizija
Mariniranje
Šesta dimenzija