Yunet
 

Zdravlje

Rekonstrukcija zdravstvene ambulante u Zasavici gotova za mesec dana

Gradska M Televizija • Redakcija Gradska M • 12. april 2024. • 12:49 •

Rekonstrukcija zdravstvene ambulante u Zasavici gotova za mesec dana

Radovi na renoviranju zdravstvene ambulante u Zasavici I biće završeni za mesec dana. Ovim radovima znatno će se poboljšati pružanje zdravstvenih usluga svim stanovnicima ovog dela Mačve, rekao je zamenik gradonačelnice Sremske Mitrovice, Petar Samardžić.

On se osvrnuo i na sve radove koji su u prethodnom periodu realizovani u ovom mačvanskom selu i istakao da Zasavica danas zaista ima čime da se pohvali, od rekonstruisane škole i vrtića, do uređnog igrališta za decu i izgradnje parohijskog doma.

„Zasavica zaista ima čime da se ponosi kada je reč o uređenju sela. Danas, kada prođete kroz Zasavicu, zapitate se da li je to isto mesto od pre nekoliko godina. Kompletno je rekonstruisana zgrada škole sa vrtićem, urađeno je igralište u dvorištu školske zgrade i izgrađen je Parohijski dom sa salom koja će biti na raspolaganju svim meštanima sela. Radilo se i na ekološkom ozelenjavanju; u glavnoj ulici sela posađeno je prošle godine 120 sadnica, a ove godine isto toliko u Vojvođanskoj ulici. Na red je došla i zdravstvena ambulanta, zgrada koja je dugo godina bila ruinirana, ali smo sada svedoci da se radovi, zahvaljujući gradu Sremska Mitrovica, nalaze u završnoj fazi. Urađena je fasada, zamenjen je krov, urađena je stolarija, srušena nastrešnica i postavljena nova. Izmešten je ulaz u ambulantu, što je važno jer je odvojen od ulaza dece u školu. Trenutno se rade unutrašnji radovi i za oko mesec dana se očekuje završetak radova,“ rekao je Samardžić.

Radove je obišao i direktor Doma zdravlja dr Adila Elhag, koji je izrazio zahvalnost lokanoj samoupravi Grada na dosadašnjoj saradnji i istakao da će ovom rekonstrukcijom zdravstvene ambulante u Zasavici I deo je šireg plana investicija u zdravstvenu infrastrukturu grada, a očekuje se da će značajno doprineti unapređenju pružanja zdravstvenih usluga na lokalnom nivou.

Radove na rekonstrukciji zdravstvene ambulante u Zasavici I finansirao je Grad Sremska Mitrovica, a njihova vrednost iznosi 3 miliona i 228 hiljada dinara sa PDV-om.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena