Yunet
 

Društvo

NSZ u Pančevu: Prezentacija javnih poziva za poslodavce

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 17. april 2024. • 11:27 •

NSZ u Pančevu: Prezentacija javnih poziva za poslodavce

Nacionalna služba za zapošljavanje filijala Pančeva održala je prezentaciju za poslodavce u okviru koje su predstavljeni javni pozivi za dugoročno nezaposlena lica IPA 2020 . Poslodavcima su prezentovani i pozivi Nacionalne službe za ovu godinu.

Poslodavcima sa teritorije koju pokriva filijala Pančevo Nacionalne službe za zapošljavanje predstavljeni su javni pozivi u okviru aktivne politike zapošljavanja za 2024 godinu. Prvo je predstavljen paket mera za dugoročno nezaposlene – IPA 2020, a pozivi su rapisani u februaru.

– U okviru projekta implementacije inovativnih mera aktivnog zapošljavanja i prustupa za povećanje integracije dugoročno nezaposlenih lica, žena, mlade, osoba sa invaliditetom i teže zapošljivih grupa na tržištu rada IPA 2020 medju 4 filijale , gde je i Pančevo. Ovaj projekat je finansiran od strane EU kao vid podrške aktivnim merama politike zapošljavanja i paket mera sprovodi se kroz 4 javna poziva, rakla je Jelena Šinik – direktorka NSZ filijala Pančevo.

Početkom aprila Nacionalna služba za zapošljavanje raspisala je 12 javnih poziva za ovu godinu, koje finansira država.

– Putem kojih će kroz neposrednu podršku poslodavcima i nezaposlenima biti uključeno 260 lica sa teritorije filijale Pančevo i ispostava Kovin, Opovo, Kovačica i Alibunar. Ja ovom prilikom pozivam nezaposlena lica da se jave svojim savetnicima u NSZ, rekla je Jelena Šinik – dirktorka NSZ filijala Pančevo.

Prema rečima Jelene Šinik ovakve prezentacije se tradicinalno održavaju u filijali NSZ u Pančevu, a značajne su jer poslodavci mogu da se upoznaju sa pozivima i dobiju odgovore na sva pitanja.

– Mi smo zato i pozvali poslodavce kako bi videli naše prezenticije i čuli sve činjenice u vezi naših javnih poziva i da mogu da dobiju odgovore na pitanja koje će im dati naše kolege iz NSZ koje se bave konkursima.

Sve informacije u vezi raspisanih javnih poziva dostupne su na sajtu Nacinalne službe za zapošljavanje, kao i u svim organizacionim jedinicama službe.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena