Yunet
 

Servisne informacije

Zbog visokih temperatura bez isključenja vode do kraja meseca

TV Cink • Redakcija TV Cink • 28. jul 2021. • 10:45 •

Zbog visokih temperatura bez isključenja vode do kraja meseca

Na teritoriji naše opštine do kraja meseca  neće biti isključenja vodovodne mreže zbog izuzetno visokih temperatura, odlučeno je danas na sednici Štaba za vanredne situacije opštine Novi Kneževac.

Štab za vanredne situacije zasedao je povodom povodom upozorenja Ministarstva unutrašnjih poslova sektora za vanredne situacije za preduzimanje preventivnih i operativnih mera zbog veoma toplog vremena u periodu od 26. do 31. jula, gde će se temperature kretati od 34 stepena celzijusa do 39 stepeni.

Pored odluke da se u ovom periodu ne isključuje vodovodna mreža, na sednici je upućen apel građanima da konzumiraju što više tečnosti, da uvek pri ruci imaju pijaću vodu i da izbegavaju izlaganje suncu u najtoplijem delu dana, te je saopšteno da su Crveni krst opštine Novi Kneževac, Centar za socijalni rad Novi Kneževac, kao i Dom zdravlja u Novom Kneževcu u pripravnosti sa svojim dežurnim timovima, te da im se građani mogu obratiti za pomoć.

Na sednici je, takođe, o potrebi za pojačanom kontrolom na terenu upozorena i poljočuvarska služba opštine Novi Kneževac koja u skladu sa skupštinskom odlukom vrši nadgledanje i preventivnu zaštitu strnih useva od požara.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

NOVI KNEŽEVAC Vreme
Fejsbuk

Budi human - Helena