Yunet
 

Zdravlje

Novosadski studenti sa invaliditetom na rehabilitaciji u Banji Kanjiža

TV Cink • Redakcija TV Cink • 7. avgust 2023. • 14:01 •

Novosadski studenti sa invaliditetom na rehabilitaciji u Banji Kanjiža

Deset studenata sa delimično ili potpuno otežanim hodom i oslabljenom motorikom koji studiraju na  novosadskom univerzitetu, boravi na programu besplatne rehabilitaciji u Banji Kanjiža uz prisustvo ličnih pratilaca. Studenti će u sklopu deset dana, pored rehabilitacije imati organizovane edukativne radionice, kao i zabavni program.  Ova rehabilitacija ujedno je i jedini vid terapije koju pojedini studenti sebi mogu da priušte.

Program „Edukativno-banjski dani za studente sa invaliditetom Univerziteta u Novom Sadu“ organizovao je Univerzitet u Novom Sadu uz finansijsku podršku Pokrajinskog sekretarijata za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost i već ćetvrtu godinu zaredom sprovodi se u saradnji sa Banjom Kanjiža.

U poseti studentima bio je pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost prof. dr Zoran Milošević. On je ovom prilikom rekao kako su ovi mladi ljudi uveliko pomogli sebi time što studiraju i spremni su za  jednu aktivniju ulogu u društvu – ne samo da završe fakultet, nego da već sutra rade i pomognu drugima, a da je uloga sekretarijata da ih u tome podrži.

U kulturno-umetničkom i zabavnom delu programa studenti su mogli da uživaju u predstavi, održani su koncert rok grupe „Rok apoteka“ i karaoke veče; gostovala je operska umetnica Senka Soldatović Nedeljković, a likvnu radionicu vodila je profesorica sa Akademije umetnosti.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

NOVI KNEŽEVAC Vreme
Fejsbuk

Budi human - Helena