Yunet
 

Društvo

Predavači i stručnjaci podučavaju u novoj Školi roditeljstva

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 20. april 2024. •

Predavači i stručnjaci podučavaju u novoj Školi roditeljstva

U našem gradu otvorena je Škola roditeljstva, inovativni edukativni centar usmeren na podršku roditeljima u razvoju efikasnih veština neophodnih za savremeno roditeljstvo. Cilj škole je izgradnja čvrstog roditeljskog saveza, sa posebnim fokusom na interakciju s predavačima, defektolozima, stručnjacima za prvu pomoć i prenatalno čitanje.

-„ To su neke teme koje će se sada sve više razrađivati. Takođe, u našim radionicima obrađivaćemo teme gde će roditelji dobijati informacje o ishrani svoje dece u periodu odojčeta što je isto jako važno, pratiti rast i razvoj kroz Savetovalište. Još jedna interesantna stvar je obuka roditelja za masažu dece gde dete preko dodira majke i bliskosti, tako sve više u priču uključujemo i očeve i na taj način širimo priču razigranog roditeljstva,” rekla nam je Olivera Vučković Popov, glavna sestra Patronažne službe kikindskog Doma zdravlja i koordinatorka projekta.

Škola rodiljstva radiće tokom cele nedelje u prostorijama Kulturnog centra, a prijave su u Ginekološkoj ambulanti I putem kol centra koji bi uskoro trebalo da bude oformljen. Ono što je svakako bitno napomenuti jeste i informacija da bi Dispanzer za žene uskoro trebalo da započne sa radom na staroj adresi ali u novom ruhu.

-„ Škola roditeljstva bi trebala da predstavlja širi segment naše borbe za populaciju da nas bude što više. U projekat će biit uključeni svi relevantni činioci koji imaju težnju da poboljšaju natalitet i sve ono što čeka roditelje. Grad Kikinda nastavlja sa izdjavanjima iz domena populacione politike i socijalne zaštite – zo su bebi paketi, za prvorođeno, drugorođeno dete, članovi smo Pokreta tri plus, pomažemo i nezaposle porodilje,” dodao je Mladen Bogdan, predsednik Skupštine grada Kikinde.

U Školi za trudnice koja u našem gradu funkcioniše već gotovo deceniju angažovani su pedijatri, ginekolozi I patronožne sestre koji pomažu roditeljima I budućim roditeljima u njihovom snalaženju u novim životnim ulogama, pa će tako uz Školicu roditeljstva taj rad biti dodatno predupređen i podignut na još viši i značajniji nivo.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena