Yunet
 

Sport

Više od 400 džudista iz 11 zemalja u Kikindi se sprema za nove sportske izazove

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 2. maj 2024. •

Više od 400 džudista iz 11 zemalja u Kikindi se sprema za nove sportske izazove

Džudo klub “Partizan” iz Kikinde sa ponosom organizuje 18. Međunarodni Džudo Trening Kamp, koji ovogodišnjim okupljanjem potvrđuje svoj visoki renome kao jedan od ključnih događaja u svetu džudoa u našoj zemlji. Sa više od 400 učesnika iz 11 zemalja, uključujući brojne članove nacionalnog tima Srbije, ovaj kamp se ističe kao prestižna platforma za razmenu znanja i veština među vrhunskim sportistima.

-„ Džudo je najlepši mogući sport na svetu, ima vrednost, zahteva hrabrost, čast i ostale vrednosti koje dolaze iz srca. Ovo mi je 1001. put da dolazim u Kikindu zato što je on tradicionalan u vašem gradu, mi smo prijatelji sa ,,Partizanom” i svake godine smo ovde sa ljubavlju je rje ovde dobra energija za džudo I našu decu koju doodimo ovde da nauče o džudou, Kikindi I prijateljstvu između naših klubova i zemalja, ja jako volim Srbiju,” rekla nam je Lena Sterea iz Džudo klzba ,,Drobeta Turnu Severin” Rumunija.

-„ Slobodno sad mogu da kažem da smo prevazišli i ovaj region, tu su nam učesnici iz Engleske i Belgije, a sve u cilju da na Međunarodnoj sceni ostvaruju najbolje rezultate,” dodao je Svetislav Vukmirica, sportski direktor Džudo kluba „Partizan”.

Gradonačelnik Lukač ističe da je ovakav događaj jedan od onih momenata koji Kikindu stavlja na svetsku mapu džudoa.

-„To jeste sport, veklika zahvalnost ide Džido klubu ,,Partizan” koji nas godinama obraduje sa novim rezultatima“.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena