Yunet
 

Društvo

Dan otvorenih vrata za pomoć deci sa smetnjama u razvoju

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 30. april 2024. •

Dan otvorenih vrata za pomoć deci sa smetnjama u razvoju

Osnovna škola „6. Oktobar“ u Kikindi organizovala je poseban događaj u okviru proslave nadolazećih uskršnjih praznika. Škola, koja se izdvaja svojim inkluzivnim programom za učenike sa smetnjama u razvoju i invaliditetom, otvorila je svoja vrata sugrađanima na „Danu otvorenih vrata“ gde su predstavili rukotvorine i uskršnje ukrase koje su sami učenici izradili. Celokupan prihod od prodaje biće usmeren ka poboljšanju uslova i resursa za dalje obrazovanje i razvoj učenika.

-„ Želeli smo malo medijski da propratimo ovaj poslednji radni dan pred odlazak na prvomajski i Uskršnji raspust i napravimo jednu malu izložbu, jedan Dan otvorenih vrata gde će se kroz radioničarski rad i posetu roditelja školi baciti malo svetla na rad ove naše ustanove. Radovi su nastali kao deo radionica naših saradnika za izradu didaktičkih sredstava Zagorke Novakov i Ljiljane Konstantinov. Iskoristio bih priliku da pozovem sve sugrađane da dođu i da nas posete kad god požele jer će uvek biti neko tu da ih dočeka,” rekao nam je direktor OŠ. „6. Oktobar” Srđan Stojanović.

-„ Ovom prilikom pohvalila bih inicijativu škole „6. Oktobar” a to je organizacija ovakve jedne divne, humanitarne akcije u koj su učestvovali učenici i nastavnici. Ovo je jedna divna akcija koja govori o tome koliko ova deca znaju da budu solidarna i da brinu o drugima,” dodala je Valentina Mickovski, članica Gradskog veća za kulturu i obrazovanje.

Školu trenutno pohađa 45 učenika, dok je u program dodatne podrške deci i učenicima u redovnim predšolskim ustanovama i školama uključeno 70 đaka.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena