Yunet
 

Društvo

Mališani pesmom i igrom šalju pozdrav proleću

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 25. april 2024. •

Mališani pesmom i igrom šalju pozdrav proleću

U okviru dvodnevne tradicionalne dečije manifestacije „Pozdrav proleću”, održana je centralna priredba u Narodnom pozorištu koja je na najlepši način privela kraju ovaj događaj namenjen mališanima.

Kulturni centar Kikinda od 1999. godine organizator je manifestacije „Pozdrav proleću” koja je namenjena svim mališanima. Mnogobrojne aktivnosti upotpunile su dvodnevnu manifestaciju, a centralna priredba u Narodnom pozorištu obeležila je kraj „Pozdrava proleću” na najlepši način, uz igru i pesmu dece i roditelja.

-Ovo je dvadeset i šesta godina da se održava manifestacija „Pozdrav proleću”, pripremili smo bogat i zanimljiv program centralne priredbe. Manifestacija je pokrenuta u vreme kada je bilo bombardovanje i kada su se deca na trgu okupljala da se druže, ali je to vremenom preraslo u masovniji događaj, danas na zadovoljstvo svih nas. U trajanju od dva dana imali smo mnogobrojne aktivnosti, a sve u cilju da se deca druže i zabave, istakla je Tanja Nožica zamenica direktora Kulturnog centra u Kikindi.

Centralnoj priredbi prisustvovala je zamenica gradonačelnika Kikinde, Dijana Jakšić Kiurski.

-Ovo je jedna od najlepših manifestacija posvećena deci. Manifestacija već ima lep naziv, ali ja bih prevela to kao „Pozdrav detetu” sa jasnom porukom da su deca najlepši ukras na ovom svetu, snaga koja nas inspiriše i najveća radost, zaključila je Dijana Jakšić Kiurski zamenica gradonačelnika Kikinde.

Tmurno vreme nije sprečilo zabavu, druženje, pesmu i puno smeha. Sala Narodnog pozorišta bila je puna, a dečija graja odzvanjala je Gradskim trgom.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena