instagram
 
instagram

Društvo

Šest meseci primene penzionerske kartice, korisnici zadovoljni

RTV Subotica • Redakcija TV Subotica • 2. maj 2024. • 07:56 •

Šest meseci primene penzionerske kartice, korisnici zadovoljni

Proteklo je nešto više od godinu dana kako je u Fondu PIO pokrenut projekat Penzionerska kartica nove generacije i šest meseci kako je kartica u primeni, što je dovoljno vremena da se, na osnosu ostvarenih rezultata, daju ocene korisnosti i upotrebljivosti kartice.  

Rezultate projekta ocenjuje direktor Republičkog fonda PIO, Relja Ognjenović, koji naglašava da je primenom penzionerske kartice postignuto zadovoljstvo korisnika, koji su dobili mogućnost plaćanja roba i usluga uz popuste i dodatne pogodnosti, partnerskih firmi koje obezbeđuju pogodnosti, jer im je pojačan promet, kao i Fonda PIO i države, koji su na ovaj način direktno obezbedili bolji standard i kvalitet života najstarije populacije:

–    Naš osnovni motiv u vezi penzionerskih kartica bio je da omogućimo penzionerima da za novac kojim raspolažu dobiju više i u tome smo uspeli, uz svesrdnu podršku države i partnerskih firmi koje su pokazale visok nivo društvene odgovornosti i ponudile dodatne popuste za korisnike penzionerskih kartica. Do sada nam se prijavilo preko 1,12 miliona korisnika koji su zainteresovani za dobijanje kartice, izrađeno je 98% kartica, a preko 80% je preuzeto i koristi se svakodnevno. Partnerske firme s kojima smo potpisali sporazume o popustima, a kojih je do sada preko 860, čine praktično svi najznačajniji privredni subjekti koji posluju u celoj zemlji, ali i brojne firme i preduzetnici koji su značajni na lokalnom nivou. Penzionerima je omogućeno da ostvare popuste  na lekove i hranu, prehrambene proizvode i kućnu hemiju, ali i tehničku robu, prevozničke usluge, zdravstvene i laboratorijske usluge, usluge institucija kulture, sportske aktivnosti i sl. Rečju, ono što je penzionerima i najpotrebnije. Kada sve sagledamo i uzmemo u obzir mišljenje penzionera, kao i partnerskih firmi, možemo reći da je ovaj projekat opravdao svoju svrhu – zaključuje direktor Ognjenović.

Da podsetimo, prijava za penzionerske kartice je i dalje aktuelna, za sve one koji se do sada nisu prijavili, kao i za nove penzionere koji prvi put ulaze u pravo, na potpisivanju novih sporazuma kontinuirano se radi, aplikacija „Penzionerska kartica“ sa svim informacijama o firmama i popustima je dostupna besplatno na mobilnim uređajima, a penzioneri koji su se prijavili, a nisu još preuzeli svoju karticu, niti su je dobili preko pošte u periodu kada je pošta dostavljala na kućnu adresu, mogu doći u najbližu filijalu, službu ili ispostavu i, uz ličnu kartu, preuzeti svoju karticu.    

 

Preporučujemo još …


Kroz Grad
Vesti dana - video

Kroz Grad
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Fejsbuk

Emisije

U sred srede

RTV Subotica

U sred srede

Poslovni intermeco

RTV Subotica

Poslovni intermeco

Subotička događanja

RTV Subotica

Subotička događanja

Opušteno

RTV Subotica

Opušteno

Likovni tragovi

RTV Subotica

Likovni tragovi

U susret istini

RTV Subotica

U susret istini

Subotica grad sporta

RTV Subotica

Subotica grad sporta

Sport

RTV Subotica

Sport
Budi human - Helena