instagram
 
instagram

Turizam

Smeštajni kapaciteti za praznike gotovo puni

RTV Subotica • Sanda Mileusnić Nikolić • 30. april 2024. • 09:49 •

Smeštajni kapaciteti za praznike gotovo puni

Palić i ove godine privlači veliki broj posetilaca koji će tamo provesti Prvomajski uranak, smeštajni kapaciteti gotovo da su popunjeni, a očekuje se da će  uz jezero 1. i 2. maja boraviti više desetina hiljada ljudi. Iz gradske Turističke organizacije poručuju da je primetno veliko interesovanje turista, te da se ove godine predviđa povećanje broja noćenja za desetak odsto.

Prvomajski uranak će ove godine trajati dva dana, a posetioce očekuju vašar, luna park, program u Zoološkom vrtu, Avantura park, kao i po prvi put akva park. Smeštajni kapaciteti  na Paliću gotovo da su u potpunosti popunjeni, dok u gradu još uvek može da se nađe krevet u hotelskom smeštaju, kažu iz Turističke organizacije.

„Ove godine na ruku ide nama svima i ugostiteljima to što su praznici spojeni, tako da očekujemo više desetina hiljada ljudi, prave procene ćemo imati od MUP-a kada se završe kompletni praznici, ali više desetina hiljada ljudi se očekuje da će posetiti Palić ove godine“ – navodi Nešo Radulović.

Subotica i Palić jedna su od najpopularnijih destinacija za prvomajske praznike koju posećuju mahom domaći turisti, ali i oni iz regiona, pre svega susedne Mađarske.

„Očekuju se turisti najviše iz Srbije, naravno i Subotičani na Paliću, takođe i iz regiona za prvomajske praznike imati takođe domaće turiste, tako da je popunjenost potpuna na Paliću.“

Turistički info centri će tokom dva dana praznika raditi produženo, napominje Radulović, na Paliću od 10 do 18 časova, a ispod Gradske kuće od  9 do 17 časova.

„Pripremili smo za naše sugrađane i za sve druge posetioce besplatne pešačke ture, koje će se na Paliću održavati od 17 časova i 1. i 2.maja, u gradu će takođe biti besplatne pešačke ture i počinjaće u 12 časova kod Plave fontane.“

Turistička sezona je na našoj destinaciji već odlično krenula, projekcije su da je od marta broj noćenja povećan za 10 do 12 odsto, pa se veruje da će godina biti uspešnija nego prethodna. U naš grad najviše dolaze Poljaci i Nemci, ali tu su i Rusi, Španci, Česi, Slovaci, kao i gosti iz susednih država.

Preporučujemo još …


Kroz Grad
Vesti dana - video

Kroz Grad
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Fejsbuk

Emisije

U sred srede

RTV Subotica

U sred srede

Poslovni intermeco

RTV Subotica

Poslovni intermeco

Subotička događanja

RTV Subotica

Subotička događanja

Opušteno

RTV Subotica

Opušteno

Likovni tragovi

RTV Subotica

Likovni tragovi

U susret istini

RTV Subotica

U susret istini

Subotica grad sporta

RTV Subotica

Subotica grad sporta

Sport

RTV Subotica

Sport
Budi human - Helena