Yunet
 

Društvo

Predstavljena dekorativna i javna rasveta kompanije „Filips“ za opštinu Sremski Karlovci

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 31. maj 2022. • 15:40 •

Predstavljena dekorativna i javna rasveta kompanije „Filips“ za opštinu Sremski Karlovci

Pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević danas je u Pokrajinskoj vladi održala onlajn radni sastanak sa predstavnicima kompanije „Filips“, sa kojima je razgovarala o predlozima rešenja dekorativne i javne rasvete u opštini Sremski Karlovci.

U prezentaciji su učestvovali predsednik Opštine Sremski Karlovci Aleksandar Stojkečić, koordinator projekta Zorica Ninić, Jovana Šunjevarić i Bojana Mihaljević iz Republičkog zavoda za zaštitu spomenika kulture i Jelena Filipović iz Pokrajinskog zavoda za zaštitu spomenika kulture.
Pozdravljajući predstavnike „Filipsa“, u ime predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića, Dragana Milošević je istakla da je ovaj projekat od izuzetnog značaja kako za celu Republiku Srbiju, tako i za Pokrajinu, a naročito za Opštinu Sremski Karlovci, jer je od 2018. godine do danas Pokrajinska vlada mnogo učinila za razvoj ove kulturno-istorijske celine, koja je centar našeg istorijskog, duhovnog i kulturnog identiteta.
„Posebno bih podsetila na to da je Pokrajinska vlada te 2018. godine osnovala Budžetski fond za Sremske Karlovce sa ciljem njihove obnove i  revitalizacije, da bi prošle godine na inicijativu Pokrajinske vlade u Narodnoj skupštini Republike Srbije bio donet i Zakon o obnovi kulturno-istorijskog nasleđa i podsticanju razvoja Sremskih Karlovaca, kao jedne posebne kulturno-istorijske celine. Njegov cilj je uspostavljanje održivog i stabilnog razvoja ove opštine, koja pored velikog kulturno-istorijskog značaja treba da ostvari društveni, ekonomski i svaki drugi napredak“, rekla je Miloševićeva.
Kako je naglasila, zbog svega navedenog Vlada Republike Srbije i Pokrajinska vlada su stabilni partneri u podršci daljem razvoju Sremskih Karlovaca, a to podrazumeva i  prezentaciju dekorativne i javne rasvete.
U ime „Filipsa“ učesnike je pozdravio šef te kompanije za Evropu Tom Borsnon, ističući zadovoljstvo zbog buduće saradnje, koja ima cilj da Sremski Karlovci postanu još jedna svetla tačka na mapi evropskih gradova koje su oni osvetlili dekorativnom i javnom rasvetom.
Projekat nove rasvete u Sremskim Karlovcima sa svim pratećim detaljima predstavio je tim arhitekata i dizajnera „Filipsa“.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena