Yunet
 

Društvo

Dobrodošlica za spasilačke timove koji su došli iz Turske

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 17. februar 2023. • 22:52 •

Dobrodošlica za spasilačke timove koji su došli iz Turske

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić poželeo je dobrodošlicu pripadnicima specijalističkih timova Sektora za vanredne situacije MUP-a koji su došli iz Turske i poručio im da je ponosan na njih, jer su spasili tri života tokom osam dana i uz nadljudske napore pomagali turskom narodu u spasavanju ugroženog stanovništva i saniranju posledica nakon razornog zemljotresa.

„Kada je predsednik Aleksandar Vučić izdao naređenje da krenete u pomoć prijateljskom narodu Republike Turske, vi ste već bili potpuno spremni i krenuli ste, a da niko od vas nije pitao ni da li je tamo bezbedno, koliko ćete ostati, šta će vas tamo zateći. Usput ste jedino razmišljali o tome koliko ćete brzo stići na odredište i hoćete li uspeti da spasite makar jedan život od mnogih koje je nesreća ostavila ispod ruševina“, rekao je ministar Gašić, dodavši da su misli građana Srbije i državnog vrha bile uz njih.
Istakao je da su pripadnici specijalističkih timova Sektora za vanredne situacije MUP-a neumorno i nesebično radili na spasavanju ugroženog stanovništva i naglasio da je cela Srbija ponosna na njihovu hrabrost.
„Spasili ste tri života i punih osam dana neumorno, nesebično i uz nadljudske napore pomagali turskom narodu u saniranju posledica i spasavanju ugroženog stanovništva. Moram da pomenem i veoma posebnog člana srpskih spasilačkih timova i dovoljno je da izgovorim samo njegovo ime. Zigi je dokazao da je zaslužio svoje mesto u timu i iskazao spremnost i sposobnost da nepogrešivo pronađe preživele ispod ruševina. Želim da znate da sam jako ponosan, da je cela Srbija ponosna na vašu hrabrost, humanost i prijateljstvo koje ste iskazali, a kojim ste pokazali ono najlepše i najčasnije lice Srbije. Dokaz tome su i snimci vašeg ispraćaja od strane turskih snaga i meksičkog tima“, poručio je ministar Gašić.
Kako je rekao ministar Gašić, pripadnici specijalističkih timova Sektora za vanredne situacije MUP-a pokazali su da je naša država uvek među prvima u najtežim trenucima, da smo solidarni i spremni da pružimo pomoć gde god i kome god je potrebna.
„Opremljeni ste najmodernijom opremom i obučeni i spremni da na svaki poziv za pomoć odgovorite za samo dva sata. Obezbedićemo vam dodatnu opremu i obučićemo još više vatrogasaca-spasilaca za delovanje specijalističkih timova u svim vanrednim situacijama“, kazao je ministar Gašić, poručivši turskom narodu da može da računa na pomoć Republike Srbije i našeg naroda.
Ambasador Republike Turske u Srbiji Hami Aksoj zahvalio se pripadnicima Sektora za vanredne situacije na nesebičnoj pomoći i spasavanju ljudi iz ruševina nakon razornog zemljotresa.
 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena