Yunet
 

Društvo

U novoj akciji ozelenjavanja grada posađeno 18 stabala japanske trešnje

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 28. februar 2024. • 14:25 •

U novoj akciji ozelenjavanja grada posađeno 18 stabala japanske trešnje

Članica Gradskog veća za zaštitu životne sredine Mira Radenović Bojić je uzela učešće u današnjoj akciji ozelenjavanja Grada na prostoru Bulevara Mihajla Pupina uz Dunavski park, kao i u samom parku, a u okviru projekta „Sadimo sada za budućnost Novog Sada“.
– Danas se nalazimo na lokaciji duž Bulevara Mihajla Pupina povodom sadnje 18 novih stabala japanske ukrasne trešnje, koja će od danas ukrašavati Bulevar i naš Grad. Pored toga, ovim povodom najavljujem akciju JKP „Gradsko zelenilo“ i JKP „Čistoća“ na prolećnom uređenju zelenila koje obuhvata čišćenje i uređenje zelenih površina, kao i sadnju drveća, cveća, perena i ukrasnog šiblja u Gradu i prigradskim naseljima. Današnja akcija je deo naših nastojanja da obnovimo i unapredimo zeleni fond Grada nakon julskog neveremena, ali i da ovakvim stalnim aktivnostima sadnje utičemo da se svest o značaju zelenila u Gradu podigne na najviši nivo i da zajedno sa našim sugrađanima, volonterima, društveno odgovornim kompanijama, nastavimo da oplemenjujemo Novi Sad kao urbanu sredinu u kojoj je samo od novembra meseca prošle godine posađeno, kroz ovakve aktivnosti, oko dve i po hiljade stabala – rekla je Radenović Bojić.
Prisutnima se ispred JKP „Gradsko zelenilo“ obratila Danijela Andrić, pomoćnica direktora, rekavši da ovo preduzeće sprovodi akciju intezivne sadnje u periodu mirovanja vegetacije koja traje od novembra 2023. godine i trajaće do kraja marta tekuće godine, zahvaljujući pre svega podršci Grada Novog Sada i Gradske uprave za zaštitu životne sredine.
– Pored navedenih aktivnosti, u toku je i presađivanje odraslih stabala iz fundusa starog Rasadnika na Futoškom putu, na svim lokacijama u Gradu, u nastojanju da unapredimo broj, ali i kvalitet zelenih prostora na teritoriji Novog Sada – istakla je Andrić.
Akcija ozelenjavanja sprovodi se na osnovu Plana rekonstrukcije javnih zelenih površina na teritoriji Grada Novog Sada za period 2023-2027 godine. Plan predstavlja sveobuhvatni dokument koji će, pored sanacije oštećenja i rekonstrukcije javnih zelenih površina, doprineti unapređenju zelenog fonda na teritoriji Grada, ekološkoj održivosti i kvalitetu života građana.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena