Yunet
 

Društvo

Povodom Vaskršnjeg posta jelovnik studentske menze obogaćen posnim jelima

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 20. mart 2024. • 09:09 •

Povodom Vaskršnjeg posta jelovnik studentske menze obogaćen posnim jelima

Jelovnik studentske menze u Novom Sadu, povodom velikog vaskršnjeg posta, obogaćen je novim jelima. Standardni meni, na kom se svakog dana nalazi više od 20 jela, dopunjen je posnim namirniacma za sva tri obroka. Za doručak se od 18. marta do kraja posta služi i više vrsta posnih pašteta, posna proja sa spanaćem ili ajvarom, više vrsta posnih pita i pica. Za studente koji ne poste u redovnoj ponudi ostaje više vrsta sendviča sa šunkom, pečena slanina, jaja na oko, gibanica, pica, kajgana, proja sa sirom, jetrena paštetu, slano i slatko pecivo, toplo mleko, čaj, jogurt i više vrsta marmelada i džemova. Studenti koji poste, za ručak mogu da odaberu riblju čorbu, čorbu od pečuraka, karfiola, paradajz čorbu ili od povrća, filete oslića, panirane riblje pljeskavice, sarmu s povrćem. U ponudi su i prženi šaran, pržena pastrmka, gust pasulj, pržene papaline, musaka sa šampinjonima, više vrsta variva, restovani krompir, đuveč. Značajno je proširen i asortiman jela za večeru. Za studente koji ne poste ponuda za ručak sadrži više vrsta supa, gust pasulj sa suvim rebrima, pileći batak sa karabatakom, bečku šnica, musaku, pržena pastrmka, pljeskavicu, svinjski gulaš, svinjsko pečenje, pohovano pileće belo meso, sarme.
Pored prženog oslića, pastrmke i pečenog šarana koji se standardno nalaze u ponudi, tokom posta za večeru su na meniju i posna pica, bareni kukuruz, pita s piričem, špageti s pečurkama, riblja pljeskavica, više vrsta posnih pita, gulaš od šampinjona, rizi-bizi, riblje konzerve i više vrsta posnih pašteta. Uz ručak i večeru se služi više vrsta salata.
Od 14. marta na oba sprata studentskog restorana studenti na raspolaganju imaju i besplatnu mineralnu, negaziranu izvorsku vodu iz aparata. Aparati su postavljeni na oba sprata restrana studentske menze, a uz njih su postavljeni stolovi sa velikom količinom sterilnih plastičnih čaša.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena